Barnfotograf med Studio i Veberöd

Välkommen på bebisfotografering

Hur fotograferingen går till?

När ni stiger in till studion hälsar jag på barnen och  bekantar mig lite med er och er lilla bebis. 

Ni har just stigit in i en ny miljö och hos en okänd människa att er bebis kan bli lite blyg och inte alls är sitt vanliga jag. Det är helt normalt men det ger med sig under fotograferingens gång ☺️

Besöket hos mig tar ca 60 minuter och under den tiden kommer vi fota, fylla på med lite vätska, pausar för kläd & eventuell blöjbyte.

 Jag varierar min rekvisita undere fotograferingens gång så att vi får variation i bilderna.

Smash the cake fotograf Veberöd

FÖRBEREDELSER INNAN FOTOGRAFERINGEN

SMÅ TIPS: 

⭐️Se över så att barnen är rena runt munnen och att allas naglarna är fina.
⭐️Barnen får gärna vara utvilade så att dem är pigga och orkar.
⭐️Ni får gärna ha flera olika outfits med er för större variation i bilderna.
⭐️Kläder: tips är att välja neutrala plagg. Undvik stora tryck. 
⭐️Tänk på att ta ut snusdosor, mobiler från byxfickorna samt hårband från handlederna om ni föräldrar ska vara med på bilderna.
⭐️På små barn rekommenderar barfota- det är ju supersött!
⭐️ Ta med vätska till ert barn- i studion bjuder jag på kolsyrat vatten och festis vilket kanske ert barn är för litet för. 


Mätta och pigga barn samarbetar bäst. Ta gärna med någon klämmis så att vi snabbt kan ge det lilla barnet något att äta om vi märker att humöret börjar svaja.

tips om Kläder

Vad man bör tänka på när man väljer kläder är att de helst ska vara någorlunda neutrala – alltså inte stark röd eller neonrosa. Man bör undvika tröjor med tex Pokémon eller mussepigg över hela tröjan – Anledningen är att det kan dra bort fokus från barnet och  familjebilderna. 

Ni ska inte behöva ut och shoppa kläder för fotograferingens skull utan vanliga Basic- enfärgade kläder blir super fint!  Spets och volanger är superfint! 

 

Det kan också vara bra att tänka på att färgerna kompletterar varandra i familjebilderna – de behöver inte matcha exakt, utan bara de fungerar bra ihop så blir det super! 

IMG_0485
Barnfotograf med Studio i Veberöd

studions rekvisita för små barn

Beroende på barnets ålder får man lite olika bilder.

 En 3 månaders bebis kan inte sitta själv, och vill gärna inte ligga så länge på magen där bilder bilderna mest tagna uppifrån, kanske några bilder på min beanbag- och där blir bilderna en variation av kläder, och bebisens uttryck- ofta många härliga leenden.  Ni föräldrar får gärna vara med! 

 

Vid 7 månader kan bebis ligga på rygg, mage, och sitta i mina skålar, korgar och vi får bilder med rekvisita. 

Bebisar från 6 månader och uppåt som lärt sig sitta stadigt kan vi även göra ett litet mmölkbad i slutet av fotograferingen.

Man använder en skvätt mjölk i vattnet för att färga vattnet och man kan fota uppifrån utan att bebisens privata delar syns!  Jag har badlakan i studion så ni behöver inte ta med något speciellt för detta! Vill man kan man ha bikini/baddräkt om man tycker det är gulligt 🥰

Efter fotograferingen

Ca 2-4 dagar efter din fotografering får du ditt urval online.  Jag skickar vanligtvis ca 20 bilder, och väljer ut bilder med variation i ljus, bakgrund och uttryck. I detta urval klickar du sedan i hjärtan för att välja dina bilder. 5 st bilder ingår men ni får gärna köpa till fler om ni önskar det.

Bra att tänka på är att Redigering & Retusch är två olika saker.  När ni ser bilderna första gången är bilderna redigerade.  När ni valt ut era bilder gör jag en lättare retusch på tex blåmärke, rivsår, snor eller andra tillfälliga märken.

Du har tillgång till galleriet i 5 dagar för urval. När du valt dina bilder förbereder jag slutfakturan som du får nästkommande dag på sms. Man kan betala direkt med swish eller 30 dagar betalningstid. Man kan även dela upp fakturan i två delar!

När fakturan är betald  återkommer jag när bilderna är redo att laddas ner.

Sjukdom & Ombokning

Skulle ert barn vara sjuk, förhinder tex bvc osv eller något annat som kan påverka humöret är det bäst att boka om till en ny dag.

Om vi behöver boka om  eller att någon av oss blir sjuka, gör jag alltid mitt yttersta att hitta en tid så snart som möjligt.

Vid sjukdom, hör gärna av er via mail eller skicka iväg ett sms till mig så tidigt som möjligt 💛

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokar en fotografering hos mig har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/

studion