Romantiskt, avslappnat och mycket skratt!

Jag är fotografen som älskar romantik och är kär i kärleken 🥰 Jag älskar allt som har med  bröllop  att göra och tycker det är så kul att få vara med er och era gäster, dokumentera alla ögonblick och händelser under er stora dag.

Men att vara bröllopsfotograf innebär att man jobbar alla lördagar under maj- september, man jobbar när alla andra är lediga och man måste tacka nej till näras och käras kalas, dop, familjemiddagar och jag känner att nu måste jag prioritera. 

Jag har därför beslutat mig att jag kommer att genomföra mina bröllop som är bokade 2021 & 2022, och hädanefter endast vara bröllopsfotograf åt tidigare kunder och deras bekanta 💜

IMG_7576
IMG_9447
Bröllopsfotograf Skåne

Dem olika paketen som finns att välja på! 

praliner 
heldag Förmiddagens förberedelser hos frisören - bröllopsvalsen
mörk choklad
vigsel, porträtt, mingel
fram till middagen
Vit choklad
vigsel & bröllopsporträtt och gratulationer utanför kyrkan
Marabou
porträtt Endast bröllopsporträtt
Vad är viktigast för er?

Under en bröllopsdag händer olika “moment”.  

Tänk att när er bröllopsdagen är över efter er antagligen roligaste dag någonsin efter flera månaders planering – vad har ni kvar då? 

Era ringar och Bilderna.

Vilka bilder skulle ni vilja kvar från er bröllopsdag?

 

Förberedelser

Er dag är här. Ni vaknar tidigt och pirret i magen kanske har funnits där hela natten. Nu är det dags att börja dagen. Sminket ska på, håret ska fixas. Är ni hemma, på salong eller kanske på hotellrummet? En del par har valt att inte låta mannen se brudklänningen och ska hållas lite. Jag följer med bruden då hon har mer förberedelser men om mannen finns i närheten kan jag även gå över till honom. Jag fotograferar också detaljbilder som parfymen , skor, eller andra små detaljer som blir fint i fotoalbum. Bilderna blir jättefina att ha i en fotobok. Här ser ni ett litet urval från några förberedelser.

FIRST LOOK

Har ni valt att göra vid er tillsammans eller gör ni det på olika håll? Ska brudens far gå med henne in i kyrkan eller vad planerar ni? Får jag rekommendera en first look? Den gör man om man inte sett varandra och vill ha en egen mysig intim stund innan vigseln. Vi träffas på en plats där ni får ses varandra fr första gången och jag kan ha full fokus på era och känslorna. Glädjen att få se hur vackra ni har gjort er.

bröllopsportträtt

Inget bröllop utan bröllopsporträtten! Dem allra viktigaste bilderna under ert bröllop. På porträttbilderna rekommenderar jag att det är bara ni två som är med. Bröllopsporträtten kan vi ta före eller efter vigseln, det bestämmer ni. Vi pratar om olika miljöer och platser som ni önskar på bröllopsmötet. Min bildstil är ljusa och färgrika men det beror helt på årstid och tiden på dygnet fotograferingen sker på.

vigsel

Det är dags! Efter flera månader, kanske års planerade är stunden inne! Nu ska ni bli ett äkta par! Ni ska säga JA till varandra! Det är prästens kyrka och prästen bestämmer vart jag får röra mig. En del präster är mer hårda och andra mer milda på vart jag får lov att stå. På vårt bröllopsmöte får ni i uppgift av mig att prata med prästen och fråga hur den ställer sig mot vart man får stå. Jag respekterar prästens ord och är alltid i kyrkan en bra stund innan vigsel för att presentera mig och dubbelkolla vart jag får lov att stå och att allt är OK. ​

grattis- kramgratulationer

Grattis nu är ni gifta! Beroende på hur kyrkan ser ut får ni ta ett varv runt kyrkan för att gå in igen för att gästerna ska hinna gå ut från kyrkan. Ut kommer ni igen och där står alla era gäster och tar emot er med att kasta ris, fågelfrö , blåser såpbubblor, tomtebloss eller kanske fyrar konfettikanon🥳. Ni omfamnas med kramar och bilen som ni ska åka med anländer . Här brukar era familjer och gäster vilja ta lite foton på er. Och många passar på att ta bilder med sina egna barn för att sedan åka ensamma och ta bröllopsporträtten.

Mingel & Brudskål

Valde ni att ta bröllopsporträtten efter vigseln är vi nu iväg. Era gäster minglar vid festlokalen och gör någon aktivitet i väntan på er. När ni kommer tillbaka till era gäster hyllas ni med en brudskål och ni får sedan krama om era gäster igen och mingla runt lite. Nu är ett perfekt tillfälle att ta gruppbilder. Varje familj kommer till mig och blir fotograferad på så vis får man med alla gästerna på minst en bild och med detta kortet är det lite extra kul att skicka med i tackkortet tex. Vi kan ta foto på era barn, familjer, syskon, hela brudföljet, helt på era önskemål. Finns en bra plats och utrymme tar vi även en gruppbild på er och alla era gäster. Jag kontaktar toastmaster/madame och brukar styra upp detta med dem.

middag & tal

Under middagen finns så många stunder som är värda att ha kvar på foton. Detaljer av dukning och vilken mat som serveras. Dock fotograferar jag inte själva intag av maten, bilder på personer som äter är inte så trevligt 😉 Jag äter tillsammans med er och vilar kroppen men är redo för alla tal & spex. Jag använder blixt när lokalen börjar bli mörkare.

Golden Hour

Är det sommar, ja då måste vi ju ta lite bröllopsporträtt i kvällsljuset om omgivningen ger oss möjlighet till det.

Tårta & lek

I våningar eller flera stycken? Bröllopstårtan är med en viktig detalj så den är minst lika viktig att få med på bild som allt annat. Lekar och spex brukar också hittas på och det måste vi få med på bild!

Bröllopsvals & fest

Nu är sista delen här, om ett par timmar är dagen slut. Det är dags för er bröllopsvals, eller blir det någon annan dans? Ni intar dansgolvet och efter en stund kommer era gäster och dansar med er och festen kickas igång! Jag är med er en stund in på festen och sen är min dag med er slut. Trött i kroppen men så tacksam för att jag har fått förtroendet att föreviga hela er dag. Gör allt ni kan för att dokumentera hela er dag, den kommer aldrig igen ♥

Tidigare brudpar 💜

Klicka på varje brudpar så ser ni litet urval av bilder från deras dag

IMG_5069

Roksana & Linus träffades på stranden på deras bröllopsdag- en first look, bröllopsporträtt, vigsel och fest på gästgivargården i Flenninge. 

IMG_8063

Natalie har varit hos mig ett par gånger under åren så när hon skulle gifta sig med Marcus kändes det så avslappnat! Detta bröllopet ägde rum med både festlokal och vigsel på Naturgården i början av september 2021.

IMG_1053

Fina Annika & Rikard. Ett par som har motorcyklar som hobby, gifte sig och hade sin fest på Tosterups slott i Tomelilla. Barnbarnen var brudparets brudfölje! En helt fantastisk dag i Augusti! 

Matilda och Erik gifte sig i Tranås  en mulen dag men vi hann med first look, bröllopsporträtt och vigsel- därefter öppnade sig himlen sig! Snacka om tur! 🙂

Emma & Fredrik

Gifte sig i somras med vänner och släkt runtomkring sig. 

Holby kyrka och festen hade dem på Sörgården i skåne.

IMG_9453

Ban & Martin kontakta mig efter att ha blivit rekommenderade av Bans syster som jag hade fotograferat förut. Dem bokade bröllopsporträtt och wow vilket brudpar och vilket väder- för att inte tala om naturen! Allt tillsammans blev magiskt! In och kolla deras bilder! 

Moa & Ola bokade mig för heldag, eftersom det var tidigare kunder till mig blev jag superglad över att få även denna äran att föreviga deras dag i bilder! 

Perkikles som band gjorde ju inte bröllopet sämre- vilka gäster som gjorde festen! Fantastiskt trevligt bröllop!

Nadine är en av mina äldsta vänners syster, hon och hennes Andreas skulle gifta sig! Och jag fick äran att föreviga deras trädgårdsbröllop, corona tider så endast dem närmsta var inbjuda. Litet, intimt och så trevligt! 

Veronica & Heike förevigade jag i februari på en torsdag! Datumet var 200220! En kall, stormig regnig dag men mot alla odds var paret positiva, glada och vilka underbara människor! Nu ett år senare har jag fått följa familjen när dem utökat familjen och det är så kul att få följa mina kunder genom deras stora stunder i livet 😃 

Sanna & Johan gifte sig precis vid lucia. Lite småregn under fotograferingen och efter vigsel var det mörkt, med med tomtebloss fick vi så fina bilder! 

Ett litet annorlunda bröllop då dagen efter skulle dem åka på resa till Usa!  Bröllopsporträtten tog vi precis bakoms kyrkans mur!  In och kolla på deras bilder!

 

Elna & Johan, ett par som hade ett fantastiskt bröllop i Mölle i en gammal liten kyrka. Dem hade verkligen vädret med sig på deras stora dag i September. 

Gustav & Annamaj hörde av sig och ville boka bröllopspoträtt! Hallamöllan blev platsen! För att aldrig ha träffats innan eller pratat i telefon blev fotograferingen grym och kolla in ljuset vi fick! September sol är magisk!

Nils & Lisa från Höör hörde av sig och ville boka. Vi märkte att världen är liten när våra barn var dagiskompisar för 12 år sen 🙂  Jag var med på deras dag från morgon till natt och fick fantastiska bilder från deras bröllop i Augusti.

Ceciia & Rickard från Åstorp , en skakig brudgum som även gjorde mig rörd när han väntade på sin Cecilia 🙈 När vi kom ut från kyrkan öppna sig himlen och det spöregna! In bland träden och få lite lä! Tur jag har med mig paraply och i slutet av fotograferingen sken solen upp! 

Fyll gärna i bokningsförfågan så återkommer jag snart ☺️