Varmt välkomna till mig, nu ska vi prata om er stora dag!
221008DianaPaulSocMed248

Vem är jag ?

Jag vill börja med att skriva några rader om mig så ni har lite på känn om vem jag är innan ni kommer till mig. För mig är det otroligt viktigt att vi klickar eftersom jag ska vara med er på er största dag, samtidigt som ni ska stå framför kameran vilket dem flesta känner sig väldigt obekväma med!

Oavsett bröllop eller en barnfotografering hos mig vill jag alltid ge mina kunder känslan att  vi träffats förut.

Det hjälper oss alla att vara avslappnade och får en  roligare fotografering.

Därför  blir jag gärna vänner med mina brudpar och följer er på insta för att få en större intryck om vet just ni är- och även ha ett eller två fika möten innan er stora dag.

 

Iallafall Diana heter jag, har tre barn, ( 16, 14 och 6 år) Vi har hund och en katt, bor i Villa i Veberöd där jag också har min studio. 
 Bor ni med lagom avstånd så är det i studion vi har vårt möte.
Jag har fått uppleva att gifta mig, skilja mig och sen för 9 år sen hitta jag en ny karl och efter lite tjat från min sida så stod vi äntligen som ett brudpar Oktober 2022- och idag säger han själv att det var något av det roligaste han gjort så mitt tjat var ändå helt okej 🙂

Jag kan bara hålla med honom att det var fantastiskt roligt och det visste ju jag att det skulle bli  men tänk er att jag får   uppleva lite av den känslan varje gång jag fotar ett annat brudpar 🙂

Det ÄR en fantastisk dag och snart är ni, vi där! 😃

Förutom att fota bröllop så fotar jag gravida, nyfödda och barn och gör detta på vardagar samt har ett annat jobb också  – därför tar jag bara in ett par bröllop per år för att även kunna njuta av ledighet på sommaren med familjen 🙂 

Jag älskar allt som har med bröllop och fester att göra ! Alla från att planera, hitta på lekar, göra det där lilla extra med att skriva ut egna inbjudningar, festhäfte, vigselprogram, bordsplacerings lappar- ja allt! Och med över 25 bröllop i bagaget har man snappat upp alla saker små saker som jag känt att detta var ju grym ide så vill ni höra lite ” annorlunda” saker så hojta till så bjuder jag på några saker som ” inte alla andra har- det där lilla extra ☺️ 

 

Hur länge ska jag vara med er?

Under er dag finns många ” händelser”. Det är morgon vid förberedelser, vigsel, bröllopsporträtt, middag och sen fest. Jag har olika paket man kan välja på och det är viktigt att ni väljer paket som passar era önskemål. Dem flesta väljer vigsel, porträtten och sen fram till middagen för att få med sådant som är viktigt för dem. 

Under förberedelser kanske brudtärnorna hjälper till att ta bilder och under middagen sitter många gäster och fotograferar och videofilmar som ni sen får ta del av- då kanske man inte vill lägga pengarna på en fotograf när man får gratisbilder på kvällen- allt handlar om budget,  önskemål och vad man prioriterar. 

Allt är alltid upp till er! 

På ” mitt” eget bröllop hade vi fotograf från porträttfotografering till brudvalsen, några dagar innan bokade vi en videograf men bara under vigsel vilket jag idag önskar att vi hade haft hela kvällen som  fångade talen och dans istället för bilderna faktiskt, för nu i efterhand minns vi inte talen eller dem roliga lekarna som gästerna hade för oss.  Och om jag hade haft en större budget hade jag såklart tagit båda ☺️

 

Så tänk igenom vad det är ni vill ska finnas efter ert bröllop!  Det är bara bilderna, videos och ringarna ni har kvar 1 år, 10 år och 50 år efter. 

välkommen på möte

Vi bokar in ett möte  innan er bröllopsdag , är ni tidigt ute med ert bröllop så vi har mer än 6 månaqder till ert bröllop rekommenderar jag två möten.
Första mötet är bara för att lära känna varandra lite, kolla så vi klickar. Känns det bra när ni lämnar studion betalas en bokningsavgift på 2000 kr. Den är för att säkra ert bröllopsdatum!
 Vi går igenom era tankar och funderingar som ni har just nu!
Ca 2 veckor innan ert bröllop träffas vi igen eller via zoom möte och går igenom allt med detaljer. Jag kommer be då om vigselshema men också prästens mail och toastmasterns schema för kvällen så jag har allt under kontroll.  
Ordna gärna barnvakt så att vi kan prata i lugn och ro. Mötet tar ca 1-1.5 timme. 

 Jag vill veta allt om er,  hur ser er familj ut. Vad har ni för intressen? Har ni länge drömt om att gifta er och nu är det äntligen dax eller blev det lite mer spontant? Vem fria eller ni kanske bara som jag tog en dag i kalendern och sa nu är det dax? 🤣 Jag vill lära känna er och ni får gärna följa mig på Instagram Fotograf Diana t Leijon skicka ett HEJ så följer jag er med 🙂 

 

Detta kommer vi att gå igenom på vårt möte! Har ni långt kvar till Bröllopet så kommer vi att gå igenom detta igen på möte nr två!

FOTOGRAFERING 

Bröllopsporträtt, före eller efter vigsel? Önskar ni en first look?

Vem ska vara med på bröllopsporträtten?

Räkna med att är det barn och brudfölje så tar fotograferingen ca 2 timmar. Hinner ni det mellan frisör och vigsel börjar? Räkna med körtider. 

Dem flesta tar bröllopsporträtten själva och tar familj, gruppbilder efter kyrkan eller vid mingel innan middagen. Det beror på såklart vilket paket ni vill boka mig för och ni avgör själva hur ni vill lägga upp det.

Har ni någon ide om fotoställe till era porträttbilder som ni vill vara på?

VIGSEL
Hur går ni in i kyrkan? Går ni in tillsammans, har ni barn som går före eller efter, går brudföljet in med er eller står framme vid altaret? 

Händer något under vigsel som solist eller annat som ni valt?
Har ni vigselprogram som ni ska dela ut? Annars har prästen ett vigsel schema /  som jag önskar att få-  man kan maila mig det efter ni träffat prästen som brukar vara 1 vecka innan den stora dagen.

VID REGN

Skulle det regna- ja då gör man det bästa av det hela- mer än så kan vi inte göra! Faktum är att det blir faktiskt väldigt fina bilder i regn, och har vi mulet väder- finns det ingen gladare än jag som fotograf! Mulet väder ger oss det mest perfekta ljuset! Inga hårda skuggor!  Vi håller tummarna men annars har två genomskinliga stora paraplyer som rymmer 2 personer under ett paraply. Sedan har jag ett vitt och ett svart samt ett som är i spets. 

EN FLUGA PÅ VÄGGEN

Jag kommer att vara tyst och smidigt under vigseln, gratulationer och mingel samt under middagen och bara dokumentera det som händer.  Men under fotograferingen tar jag över och guidar er hur ni ska stå, vart ni lägger händerna, blomsterbuketten osv. Ni får instruktioner av mig och mellan dessa blir det mycket spontant också och mycket skratt!  Jag lovar er en avslappnad och rolig fotografering 🙂 
På bröllopsporträtten har jag tidigare tittat ut vart som finns bäst ljus och omgivning för att dessa bilder ska bli något extra. 

PAR/ FAMILJEBILD

Det finns alltid några av era gäster som gärna vill ta bild med er utanför kyrkan- många passar på att ta bilder med sina föräldrar, brudfölje eller att era barn ska till barnvakten efter kyrkan. Man kan ta dessa bilder utanför kyrkan men har man bokat ett större paket kan man också göra detta utanför festlokalen vid minglet innan middagen. Då är ett tips att ni som brudpar redan har gjort en lista på vilka konstellationer ni vill ha och toastmaster kan hjälpa till att ropa upp gästerna/ stryka på listan utan att någon glöms bort. 

En del önskar gruppbild vilket man kan ta- jag varnar dock och lägger ifrån mig det ansvaret att alla kommer med på bild. Det händer väldigt ofta att många blundar på bilden, tittar bort eller göms bakom någon annan gäst.

ANTAL BILDER

Många fotografer skriver ett antal bilder som ingår på varje paket- eller sätter 50 bilder per timme. Jag använder mig inte av något sådant utan väljer ut dem bästa bilderna åt er och lovar att ni får så många bilder att ni ändå kommer att välja ut era favoriter och dem andra kommer bara att ligga på hårddisken.

Ett paket på vigsel, porträtt och gratulationer ligger på ca 200 bilder i snitt. 

Bilderna levereras via en länk som ligger online i 2 månader och ni kan ladda hem bilderna högupplöst hur många gånger som helst! 

SVARTVITA BILDER

En liten del brudpar frågar i efterhand om fler svartvita bilder.  När man ska framkalla sina bilder kan man på dem flesta ställena där man framkallar bilder klicka i att bilden ska vara svartvit så det är ett tips! Däremot gör jag en del bilder i svartvit! Det beror på att bilder kan ha blivit överexponerade och kan jag inte fixa det i redigeringen  men att  bilden är så fin att jag inte vill slänga den utan då kan jag rädda den genom att göra den i svartvit. Om man står mot något som är färgstarkt och beroende på hur solen står kan man få en annan färg i sin hy och då kan man också rädda bilden genom att göra den svartvit. Eller så har man två bilder som nästan är likadana och då väljer jag ibland att göra en av bilderna i svartvit.  Men som sagt- vill man kan man själv välja svartvit när man framkallar. 

STORA PAKETET

Har ni bokat så jag är med er till brudvalsen så uppskattar jag också lite varm mat när ni äter.  Jag sitter gärna lite avsides, det går bra i rummet bredvid men finns inte den möjligheten så går det bra att jag sitter med era gäster också men rekommenderar då att ni sätter mig vid bordets slut eftersom jag rör på mig mycket och har kameraväskan med all utrusning. 

 

Händer något annat under kvällen vill jag gärna veta detta så jag är beredd. Det kan vara kanske shots med fyrverkerier eller liknande.  Önskar ni Golden hour? Det tycker jag absolut att vi ska ta om vi har en solnedgång som syns från festlokalen. 

Golden hour är en speciell tid på kvällen som ger fantastiskt ljus- men man får inte missa tiden- man har bara 15 minuter på sig att ta dessa bilderna eftersom solen går ner. 

Vi ses snart! Jag ser fram emot vårt möte! 🙂

Ni kan nå mig via sms 0723000823 Adressen till studion Syrengången 1, Veberöd