Era bilder är klara! -

-Ladda ner bilderna

Era bilder är klara och nu ska ni få välja ut era favoriter

Jag har nu gått igenom era bilder och valt ut dem allra bästa bilderna från fotograferingen 😊   
Dem är lätt redigerade i ljus, högdager, skuggor, vitbalans, beskärning, kontrast osv.
Nu ska ni få välja ut era favoriter! Men det kan hända att dem inte är riktigt klara än!

Efter att ni har valt era bilder går jag in på endast dessa bilder ni valt och redigerar sådant som jag tycker ska fixas till.

När jag redigerar på min stora skärm ser jag tydligt saliv/blåmärken/smuts i ansiktet på barnen,  hormonprickar på nyfödda, kanske någon fläck på tröjan osv, Kanske min bakgrund i studion behöver fixas till lite.
Har ni någon akne, diabetesknapp, eller något annat ni vill att jag ska ta bort så finns det möjlighet till det- säg det gärna då i mailet när ni säger att ni valt klart era bilder.

Den lilla extra redigeringen gör jag klart inom en dag så det tar ingen längre tid för er.

MITT URVALET   

 Jag jobbar som så att jag fotograferar en hel del bilder men väljer ut dem bästa bilderna som har bra ljus, vinkel och att bilden ger mig en känsla.

Dem övriga bilder som ni inte ser sorteras bort och raderas direkt vid sorteringen av bilderna.  

ERT BILDVAL   

Er länk som finns i ert mail  är en personlig webbgalleria via pixiset.  Ni loggar enkelt in med er email, länken går att dela med vänner & familj.

Ni gör ert bildval i lugn och ro hemifrån och har 5 dagar på er att välja ut dem bilderna ni vill ha.    

För att välja ut bilden som en favorit klickar ni upp bilden och där finns ett hjärta som ni klickar på. Vill man köpa till fler bilder så klickar man i alla dem bilderna man vill ha. Det går sedan att justera.

När ni är helt klara med ert val skickar ni tillbaka till mig att ni är klara och jag kan se vilka bilder ni har lagt i favoritlistan.  Skulle ni vilja köpa alla bilderna behöver man inte sitta och markera bilderna utan mejlar bara tillbaka att man vill köpa alla bilderna i urvalet.  

hands, laptop, working

Fotograferingen + 5 bilder ingår, 2500 kr

Vill man köpa till fler bilder kostar dem 200 kr st. Gillar man alla bilderna betalar man endast 3500 kr oavsett hur många bilder där är i urvalet och självklart är fotograferingen inräknad! Så det räcker att man väljer 5 extra bilder så blir priset detsamma som att få alla bilderna!

( om ni har ett erbjudande, presentkort eller annat pris står det i ert mail)

faktura

När ni valt ut era bilder skapar jag en faktura med frilansfinans. När fakturan är godkänd av frilansfinans får ni fakturan på mejlen och den har 30 dagars betalningstid. Vill man dela upp fakturan på två gånger så återkom så fixar jag det.   Ni får bilderna nedladdningsbara först när fakturan är betald men man får gärna använda bilderna på sociala medier(med min logga på) under tiden.  

Har man betalat en bokningsavgift dras detta givetvis av på slutfakturan.

Så här laddar ni ner era bilder

När jag jag har mottagit er betalning går jag in och tar bort min logga på bilderna samt skickar er en kod som gör att ni kan ladda ner era bilder. 

För att kunna framkalla era bilder senare så krävs det att ni laddar ner era bilder på en dator.
Har man ingen dator kan man köpa ett usb-minne för 200 kr som skickas hem till er. 

För att ladda ner på en iphone: ladda hem från appstore Filer. 

När bilderna har laddats ner till er dator finns dem i en zip-mapp. Mappen sparas i ” hämtade filer på datorn”.
Högerklicka på mappen och extrahera alla så blir mappen en vanlig mapp.

Ni har 14 dagar på er att ladda hem era bilder på en dator och kan göra detta hur många gånger som helst under dessa 14 dagarna.  Tex er dator, någon familjemedlems dator, kanske jobbdatorn.      

Er länk med bilder försvinner automatiskt efter denna tid för att lämna plats åt andra kunder. Önskar man öppna upp albumet igen efter dessa 14 dagar utgår en administrativavgift på 200kr.  

 

 

   

 Lycka till! 

FRÅGOR & SVAR

VANLIGA FRÅGOR

Tänk på när ni framkallar era bilder att många framkallningslabb lägger på en egen redigering på bilderna och då kan få en annan färgnyans mot bilden jag visat upp.  Jag rekommenderar att framkalla vanliga posters och utskriver på crimson.  Där får man ett alternativ om att ingen redigering ska läggas på som heter ” rör ej min bild”.     

 

crimson.se

Visste ni att enligt svenska fotografers förbund prislista tycker dem att en högupplöst bildfil ska kosta 1000 kr, galet va?!  Det är för att en bildfil har så stort värde.  

  Högupplösta betyder att bilden är stor i filen och har den bästa kvalité för framkallning.   

Ni kan framkalla era bilder  i storlek 70*100cm  utan några problem och fortfarande få bra kvalité! Säkert ännu större men det har jag själv inte testat och har inga garantier för.

 

Det ingår i ett vanligt paket 5 st bildfiler. Därefter kostar dem 200 kr st men det räcker att ni väljer ytterliggare 5 st så hade ju kostnaden blivit 3500 kr. 
Men jag har ett erbjudande då att ni får alla bilderna ni ser i albumet för samma pris!

Så en fotografering kan aldrig bli dyrare än 3500 kr! ( om man inte väljer hårkrans som tillval på sin gravidfotografering.)

Vill ni ha några bilder i svartvit så kan jag ordna det. Bilden kommer att läggas till som en extra bild i gallerian.

Har man ingen dator kan man köpa till ett usb minne för 200 kr av mig. Det är ett vanligt enkelt usb minne och det postas hem till er.