Era bilder är klara! -

hur man Ladda ner bilderna

hands, laptop, working

Era bilder är klara och nu ska ni få välja ut era favoriter

Jag har nu gått igenom era bilder och valt ut dem allra bästa bilderna från fotograferingen 😊 Bilderna har gått igenom en lätt redigering så som ljus, kontrast, skuggor och beskärning.  Nu är det er tur att välja ut just era favoriter 🥰.

Efter att ni har gjort ert urval går jag in och gör en lätt retusch och skickar sedan fakturan till er. Först när den är betald återkommer jag igen med kod till att ladda ner bilderna på samma länk som ni fick förra gången. ☺️

Har ni några frågor  eller undrar över något- Läs gärna under frågor och svar!

 

ERT BILDVAL   

Er länk som finns i ert mail  är en personlig webbgalleria via pixiset.  Ni loggar enkelt in med er email, länken går att dela med vänner & familj.

Ni gör ert bildval i lugn och ro hemifrån och har 3 dagar på er att välja ut dem bilderna ni vill ha.    

För att välja ut bilden som en favorit klickar ni upp bilden och där finns ett hjärta som ni klickar på. Då kommer dem be att ni skriver in en email och så kan ni se under favoriter vilka bilder ni har hjärte markerat. Vill man köpa till fler bilder så klickar man i alla dem bilderna man vill ha.
Det går att ändra, lägga till och ta bort favoriter från listan. När ni är helt klara med ert val skickar ni tillbaka till mig att ni är klara och jag kan se vilka bilder ni har lagt i favoritlistan.  Skulle ni vilja köpa alla bilderna behöver man inte sitta och markera bilderna utan mejlar bara tillbaka att man vill köpa alla bilderna i urvalet.  

Gravid- Nyfödd- Bebis- syskon & familj 
Fotograferingen + 5 bilder ingår, 3000 kr 

Har ni bokat innan den 1 mars har ni kvar det gamla priset.

Har ni något erbjudande eller likande så skrev ni in det när ni gjorde er bokning och då är det registrerat ✔️

Extra bilder 300 kr / st

Vill man köpa till någon extra bild kostar dem 300 kr st. 

fotografering + 10 bilder- 4200 kr

Istället för 5 bilder.  Rabatt på 300 kr.

Ni får en bild på köpet. 

fotografering + 20 bilder- 6000 kr

Vill ni ha alla bilderna i urvalet behöver ni inte markera era bilder.  Detta ger 1500 kr i rabatt!

smash the cake Fotografering + 5 bilder ingår , 4000 kr

Har ni bokat innan den 1 mars har ni kvar det gamla priset.

Har ni något erbjudande eller likande så skrev ni in det när ni gjorde er bokning och då är det registrerat ✔️

Extra bilder 300 kr / st

Vill man köpa till någon extra bild kostar dem 300 kr st. 

fotografering + 30 bilder- 6500 kr

Vill ni ha alla bilderna i urvalet behöver ni inte markera era bilder.  

faktura

När ni valt ut era bilder skapar jag en faktura med frilansfinans.
När fakturan är godkänd av frilansfinans får ni fakturan på sms och den har 30 dagars betalningstid men man kan också betala direkt via swish. 

 Vill man dela upp fakturan på två gånger så återkom så fixar jag det.   Ni får bilderna nedladdningsbara först när fakturan är betald men man får gärna använda bilderna på sociala medier(med min logga på) under tiden.  

Har man betalat en bokningsavgift dras detta givetvis av på slutfakturan.

Så här laddar ni ner era bilder

När jag jag har mottagit er betalning skickar jag er en kod som gör att ni kan ladda ner era bilder. För att kunna framkalla era bilder senare så krävs det att ni laddar ner era bilder på en dator.

Loggan som eventuellt finns på era bilder försvinner automatiskt när ni laddar ner dem högupplösta bildfilerna!

Har man ingen dator kan man köpa ett usb-minne för 200 kr som skickas hem till er. 

För att ladda ner på en iphone: ladda hem från appstore Filer.  ( Tyvärr vet jag inte hur det funkar på andra mobiler)

När bilderna har laddats ner till er dator finns dem i en zip-mapp. Mappen sparas i ” hämtade filer på datorn”.
Högerklicka på mappen och extrahera alla så blir mappen en vanlig mapp.

Ni har 14 dagar på er att ladda hem era bilder på en dator och kan göra detta hur många gånger som helst under dessa 14 dagarna.  Tex er dator, någon familjemedlems dator, kanske jobbdatorn.      

Er länk med bilder försvinner automatiskt efter denna tid för att lämna plats åt andra kunder. Önskar man öppna upp albumet igen efter dessa 14 dagar utgår en administrativavgift på 200kr.  

FRÅGOR & SVAR

VANLIGA FRÅGOR

Under fotograferingen tar vi många bilder. Jag går sedan igenom era bilder noggrant och väljer ut bilderna genom skärpan, vinkel och posering och gör ett urval på 20 st bilder, 30 bilder på smash.  Efter jag gjort urvalet tar jag ut dessa bilder från minneskortet och arbetar endast med dem bilderna jag valt ut.  Därför finns inte övriga bilder längre. Jag lovar att jag gör mitt yttersta att välja ut dem bästa bilderna åt er och behåller inga guldkornsbilder ifrån er-jag vill ju visa upp dem bästa bilderna för er!

 Redigera betyder att man ändrar & justerat på vitbalansen, ljuset, kontrast, skuggor, högdager och beskärning- det är genom redigeringen jag sätter min bildstil.  Min bilstil är ljus.

Retuschering: Att förändra något. Jag tycker det är tråkigt med tillfälliga märken som inte är bestående, därför har jag valt att det ingår en lätt retuschering.  

Det betyder att jag tar bort rivsår, akne, saliv/ snor, hormonrprickar och  blåmärken, detta gör jag oftast efter att ni har valt ut era bilder och bilderna är klara när ni fått er faktura.

Kläder som sitter tokigt, hårband som ni glömt runt handleden eller mobiler i fickan är sådant jag inte ansvarar för och retuscherar inte bort. Detta stod i er välkomstguide att man skulle tänka på, samt även reflektion i glasögonen.😇

Jag erbjuder presentkort, referenskort och har ibland annonser ute där extra bilder ingår.

Kommer ni från hemsidan skriver ni i ett bokningsformuläret för  att komma i kontakt med mig.

Förfrågan står det ifall ni har presentkort/referenskort/värdekod- Skriver man inget där utgår jag från att det är ordinarie pris .

5 bilder ingår alltid.

Väljer man istället 10 bilder kostar 4200 kr ( 300 kr rabatt).
Alla bilderna kostar 6000 kr som ger en rabatt på 1500 kr. 

Det är inkl fotograferingen. 

 

Vill ni ha några bilder i svartvit så kan jag ordna det. Bilden kommer att läggas till som en extra bild i gallerian.

Har man ingen dator kan man köpa till ett usb minne för 200 kr av mig. Det är ett vanligt enkelt usb minne och det postas hem till er. 

Tänk på när ni framkallar era bilder att många framkallningslabb lägger på en egen redigering på bilderna och då kan få en annan färgnyans mot bilden jag visat upp.  Jag rekommenderar att framkalla vanliga posters och utskriver på crimson.  Där får man ett alternativ om att ingen redigering ska läggas på som heter ” rör ej min bild”.     

 

crimson.se

Visste ni att enligt svenska fotografers förbund prislista tycker dem att en högupplöst bildfil ska kosta 1000 kr, galet va?!  Det är för att en bildfil har så stort värde.  

  Högupplösta betyder att bilden är stor i filen och har den bästa kvalité för framkallning.   

Ni kan framkalla era bilder  i storlek 70*100cm  utan några problem och fortfarande få bra kvalité! Säkert ännu större men det har jag själv inte testat och har inga garantier för.