Inför er familjefotografering

Välkommen på er Familjefotografering.

Så kul detta ska bli att få träffa er alla 😍

När ni kommer välkomnar jag in er in i min studio och pratar med barnen för att dem ska få känna vem jag är och lyssnar på era önskemål. Har ni olika outfits med er så visa mig gärna så kan jag se vad som blir bäst till bakgrund och rekvisita som jag har.

 Jag guidar er genom hela fotograferingen på vart barnen ska stå/sitta och ändrar om familjen för att få lite olika varianter.

 När ni kommer till studion berättar jag även för er hur ni ska placera barnet, vad vi kan tänka på under fotograferingen och jag berättar även vad som händer efter fotograferingen.  Så mycket info som möjligt så ni ska känna er trygga. 

glada barn som ler mot kameran

Alla vill ha den perfekta bilden där alla sitter fint och tittar in i kameran. Vi ska helst sitta korrekt också och le lagom mycket. Det är inte lätt för barn att leverera ett lagom stort leende, och så har man myror i brallan efter ett tag- Familjefotografering med syskon- är minst sagt rolig men svettig 🥰

När vi ser familjebilder på sociala medier , ha i åtanke då att att vi alla väljer alltid ut dem fotona som blev bäst som vi visar upp ;)Det gäller ju även dem bilderna ni själva tar med era mobiler ☺️

 Det händer ofta att det finns någon individ i familjen som inte alls är sugen på att ta familj och syskonbilder.  Som totalvägrar att le, titta in i kameran och göra som man ber dem om- jag försöker allt jag kan för att få alla barn att känna sig trygga och gilla fotostuden. 

 Ett tips till er med stora barn som förstår är att prata med  barnen redan ett par dagar och fram till dagen ni ska komma till mig vad ni ska göra hos mig.  Prata positivt med barnen om händelsen ,gärna vem jag är, och något om mig som gör att barnen känner att dem har något gemensamt om mig. ( Jag har skrivit lite saker om mig längre ner.)
Försök undvik mutor innan fotograferingen eftersom barnen inte ska bli straffade om dem inte sköter sig som ni önskat- fotograferingen är ju något ni har valt, inte barnen.

 

 Jag börjar alltid med familjebilderna först för att där är  barnen trygga med er, vi följer det sen med eventuella syskonbilder och sedan enskilda bilder! Jag tar några familje och syskonbilder  eftersom att barn tröttnar rätt så fort, enskilda bilder brukar gå mycket bättre ☺️

 

 Mitt tips- låt det komma som det kommer! Ha inte för stora förväntningar på era barn. Låt deras personligheter få synas!  

Oftast får man superfina bilder på barnen om inte pressen finns där från början!  

Smash the cake fotograf Veberöd

Här har jag samlat all information inför er fotografering.

Det är upp till er själva ifall ni vill ta till mina tips men det ger dem bäst förutsättningarna ☺️

 ⭐️ Torka barnen runt munnen innan fotograferingen börjar, smulor och matrester syns tydligt på barnen. Jag retuscherar detta efter ert bildval men det hjälper mig mycket i efterarbetet 🙏🏻

 ⭐️ Se över naglar så dem är rena, gäller även tårna.

⭐️ Mätta och pigga barn samarbetar mer än trötta barn. Kom gärna inte direkt efter andra aktiviteter för då orkar inte barnen. Det tar på barns krafter att komma in i en ny miljö och “leverera” så tänk på att barnen även kan vara trötta efter fotograferingen.

⭐️ Till små kan det ibland hjälpa att ha med en liten snutte som barnet gillar ifall vi märker att barnet behöver distraktion eller trygghet. 

⭐️ Ni får gärna ha flera olika outfits med er för större variation i bilderna- bara berätta för mig när ni kommers anpassar vi outfiten efter bakgrund och rekvisita.  

⭐️ Tips om kläder kommer längre ner.

⭐️ Ta med vätska till ert barn- jag har kolsyrat vatten och festis om ert barn får dricka det.

⭐️ Berätta för era barn om fotograferingen redan några dagar innan fotograferingsdagen så dem vet vad som kommer att hända. Man mår också bra att vara förbereda så gott dem kan.

Barnfotograf i Veberöd
Barnfotograf i Veberöd

min studio! 

 

Studion är byggd av en del av garaget och ni hittar studion med egen ingång på garagets långsida. I dagsläget har studion ingen toalett. Man kan få låna vår toalett i boningshuset men vara beredd på att övriga familjen är hemma ( sambo, tre barn, hund och en katt ) 

När ni lånar toaletten ser jag alltid till att ni får en egen ren handduk. I studion finns det dricka som man gärna får servera sig själv med. 

Parkering finns precis utanför. Eftersom studion är liten så lämna gärna barnvagnen kvar i bilen.

Diana T Andersson

Diana heter jag, 37 år gammal men känner mig fortfarande som 30 🙈  Har tre barn, Hampus 15 år, Nathalie 13 år och Hugo på snart 5 år! Samt har vi ett pälsbarn- Simma som är en Golden och dotterns Katt Tusse bor också hos oss! Stor familj som älskar det spontana och lite för mycket god mat och filmkvällar med godis! 

Som fotograf är jag barnkär, har bra med tålamod får jag alltid höra av mina kunder  och är ofta positiv och glad! Hos mig i min studio är hela familjen komma, oavsett om ni har 1 barn eller 5 barn!

Annan onödig men kul information- 

Jag skadade mig som barnpå underarmen som fick sys så jag har ett långt ärr som bleknat,  jag älskar choklad, vi gillar att tälta och åka på äventyr med husvagnen, jag har varit i Spanien, Grekland och Filippinerna,  jag har åkt helikopter två gånger trots att jag är höjdrädd. Ser jag en spindel i bilen så måste den bort innan jag kan slappna av och fortsätta färden.

 

IMG_3256

Tips om kläder!

 

Det är den vanligaste frågan jag får ☺️ Jag rekommenderar ljusa plagg, neutrala utan tryck. Det finns kunder som har valt svart och marinblått/ grått och det blir också superfint!  Jag har lagt upp lite bilder här  så ni får lite inspiration.  Det enkla är fint och man behöver inte ut och spendera massa pengar. Jeans och en vanlig skjorta/blus, t-shirt blir hur fint som helst på er föräldrar och barnen – ja jag älskar newbie men det går likabra där med jeans och en Basic tröja eller chinos, klänning- spets och volanger är också superfint! 

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna om ni blir sjuka eller är försenade: 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se