Barnfotograf i Veberöd

Välkommen på er Familjefotografering.

Hej! Jag är jätteglad att ni vill göra en barn & familjefotografering!  💛

Vår fotograferingen kommer vara en upplevelse, den kommer ge oss fina bilder i nuet- som att man stannar tiden för en stund.
 Livet  går så oerhört fort eller hur! Men bilder får oss att minnas tillbaka- tänk vad fantastiskt det är med just bilder. Det är därför jag älskar att fotografera 😁

Kanske har ni precis blivit familj och vill ta dem första bilderna på er nyfödda eller så har ni barn och vill helt enkelt få fina bilder på barnen och er som familj- oavsett är ni varmt välkomna till mig och min studio 😀

IMG_6044

Hur fotograferingen går till.

Fotograferingen går till nästan likadant oavsett om ni kommer med en nyfödd eller ni kommer med äldre barn.
Det är bara musiken som spelar i bakgrunden som skiljer sig åt och rekvisitan förstås 😄

Jag bekantar mig lite med hela familjen för att barnen ska veta vem jag är, berättar vad vi kommer att göra, går igenom era kläder om ni har tagit med flera outfits. 

Besöket hos mig tar ca 60 minuter och under den tiden kommer vi fota, fylla på med lite vätska, pausar för klädbyte.

 Under fotograferingen kommer vi ta enskilda porträtt på barnet/barnen, eventuellt syskonbilder, familjebilder och bilder med enskild förälder och barn/barnen tillsammans.

 

Är era barn stora så dem förstår så berätta gärna för barnen och förberedd dem på att dem ska träffa mig Diana och att vi ska ha en rolig fotografering tillsammans 🌸

nyfödd- 5 månader

Är det okej för bebis att ligga själv en stund för enskilt porträtt? Vi fotograferar i den ordning bebis bestämmer är okej. Vi pausar för mat och blöjbyten.. En lugn och trygg fotografering ligger i fokus. 

Bebis 6-12 månader

Denna fotografering är fartfylld! Det bjuds på sång, tittut, bus, lek och kanske lite jagande av en bebis som kryper iväg 🙂 En lite svettig fotografering därför börjar vi med familjebilderna först 😉

Förskolebarn 1-5 år

Den tuffaste fotoåldern 😉  Barns egna viljor matchar oftast inte med föräldrarnas förväntningar.
Tänk att fotograferingen är inte bara ett par bilder. Det är minnen från fotograferingen. Minnen av känslor och händelser; Ett sparat ögonblick. Vi kommer oavsett att skapa fina minnen och bilder ändå, även om inte alla kanske sitter superfint och tittar in i kameran- lite kaos beskriver ju bara hur familjer ser ut  😍 Era barn är fantastiskt oavsett- eller hur!

Äldre barn 4-

Äldre barn, det blir avskalat, minimal rekvisita. En fotografering som varierar sig i poser! Denna fotografering behövs det inte mycket förberedelse för- en helt fantastisk fotografering- roligt &  avslappnat!  

FÖRBEREDELSER INNAN FOTOGRAFERINGEN

SMÅ TIPS: 

 • Se över så att barnen är rena runt munnen och att allas naglarna är fina. 
 • Barnen får gärna vara utvilade så att dem är pigga och orkar.
 • Till småbarn får man ta gärna med någon snutte eller leksak som barnet gillar, dels för trygghet och för att bilderna blir mer personliga.
 • Ni får gärna ha flera olika outfits med er för större variation i bilderna.
 • Kläder: tips är att välja neutrala plagg. Undvik mönster och tryck. 
 • På små barn rekommenderar barfota- det är ju supersött!
 •  Ta med vätska till ert barn- jag har kolsyrat vatten och festis som jag gärna bjuder på om era barn får dricka det.
 • Mätta och pigga barn samarbetar bäst. Ta gärna med någon klämmis så att vi snabbt kan ge det lilla barnet något att äta om vi märker att humöret börjar svaja.
IMG_7107

tips om Kläder

Vad man bör tänka på när man väljer kläder är att de helst ska vara någorlunda neutrala – alltså inte stark röd eller neonrosa 😉 och helst utan stora tryck eller för plottrigt mönster. Anledningen är att det kan dra bort fokus från barnet /- familjebilderna. Ni ska inte behöva ut och shoppa kläder för fotograferingens skull utan vanliga Basic- enfärgade kläder blir super fint!

Det kan också vara bra att tänka på att färgerna kompletterar varandra i familjebilderna – de behöver inte matcha exakt, utan bara de fungerar bra ihop så blir det super!  

Jag har lite bebiskläder i storlek 74-86 som man får lov att låna!

 

studions rekvisita för små barn

I studion har jag en del rekvisita som används främst för att få små barn att vilja sitta framför kameran 🙂 Det är inte så lätt för ett litet barn att sitta framför kameran när man bara helst vill krypa iväg och utforska studion eller krypa till er föräldrar 😊 Därför har jag valt ut noggrann rekvisita som blir en fin detalj i bilderna och som barnen tycker om. 
Man får gärna ha med sig egna klossar/ leksak / snutte att ha med i bilderna om man vill. 

 • Vit, blå, lila flokati mattor
 • Bokstavsklossar
 • Skålar
 • Stolar
 • Pall
 • Nallar
 • Blandade träleksaker

Efter fotograferingen

Ca 3-5 dagar efter din fotografering får du ditt urval online. Jag skickar vanligtvis ca 20 bilder, och väljer ut bilder med variation i ljus, bakgrund och uttryck. I detta urval klickar du sedan i hjärtan för att välja dina bilder. 5 st bilder ingår men ni får gärna köpa till fler om ni önskar det. 
Bilderna är redigerade i beskärning, ljus, vitbalans, skuggor, högdager och kontrast. 

Du har tillgång till galleriet i 5 dagar för urval, och jag hjälper dig gärna om du behöver smakråd. När du valt dina bilder går jag igenom bilderna igen och redigerar bort smuts ,saliv, hormonprickar, blåmärken, rivsår, redigerar bakgrunden om det behövs.
Efter det förbereder jag slutfakturan som du får nästkommande dag på din mail.

När fakturan är betald skickar er en kod för att kunna ladda ner era bilder till en dator, när ni laddar ner bilderna försvinner vattenstämpeln.

Sjukdom & Ombokning

Skulle ert barn vara sjuk, förhinder tex bvc osv eller något annat som kan påverka humöret är det bäst att boka om till en ny dag.

Om vi behöver boka om  eller att någon av oss blir sjuka, gör jag alltid mitt yttersta att hitta en tid så snart som möjligt.

Vid sjukdom, hör gärna av er via mail eller skicka iväg ett sms till mig så tidigt som möjligt 💛

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokar en fotografering hos mig har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/

studion