Fotograf Diana T Andersson  med fotostudio i Veberöd

Välkommen på er Familjefotografering.

Hej! Jag är jätteglad att ni vill göra en barn /& familjefotografering!  💛

Vår fotograferingen kommer vara en upplevelse, den kommer ge oss fina bilder i nuet- som att man stannar tiden för en stund.
 Livet  går så oerhört fort eller hur! Men bilder får oss att minnas tillbaka- tänk vad fantastiskt det är med just bilder. Det är därför jag älskar att fotografera 😁

Kanske har ni precis blivit familj och vill ta dem första familjebilderna eller så kanske ni redan är en familj som nu vill ha fina bilder – oavsett är ni varmt välkomna till mig och min studio 😀

IMG_6044

Förberedd och slappna av

Är era barn stora så dem förstår så berätta gärna för barnen och förberedd dem på att dem ska träffa mig Diana och att vi ska ha en rolig fotografering tillsammans 🌸Undvik att muta eller hota, det slutar aldrig i bättre bilder.  Då får barnen en förväntan på sig som dem inte själva har valt. Att dem ska bli fotograferade är eran vilja- inte barnens så försök att slappna av och ha en rolig fotografering där bilderna ger er ett fint minne.

klädval

  • Ha gärna naturliga färger, t.ex. grått, vitt och beige på överkroppen.  Ljusa färger blir fint på bild.

  • Undvik mönster och stora tryck på kläder eftersom våra ögon dras åt det.

att ta med till fotograferingen

  • om barnet har någon speciell sak som den älskar, det gör bilderna personligare.
  • Ta med snacks för att fylla på barnens energi, glöm inte att torka barnen runt munnen efteråt 🙂 

Hur fotograferingen går till.

Jag bekantar mig lite med hela familjen för att barnen ska veta vem jag är, berättar vad vi kommer att göra, går igenom era kläder om ni har tagit med flera outfits och i vilken ordning allt kommer att ske. Har ni egna önskemål för man gärna berättade dem direkt när ni kommer.

Besöket hos mig tar ca 60 minuter och under den tiden kommer vi fota, fylla på med lite vätska, pausar för klädbyte.

 Under fotograferingen kommer vi ta enskilda porträtt på barnet/barnen, eventuellt syskonbilder, familjebilder och bilder med enskild förälder och barn/barnen tillsammans.

 

Bra att tänka på är att barns egna viljor matchar oftast inte med föräldrarnas förväntningar med fotograferingen.

Tänk att fotograferingen är inte bara ett par bilder. Det är minnen från fotograferingen. Minnen av känslor och händelser; Ett sparat ögonblick. Vi kommer oavsett att skapa fina minnen och bilder ändå, även om inte alla kanske sitter superfint och tittar in i kameran- lite kaos beskriver ju bara hur familjer ser ut   Era barn är fantastiskt oavsett- eller hur! 🥰

FÖRBEREDELSER INNAN FOTOGRAFERINGEN

SMÅ TIPS:  Se över så att barnen är rena runt munnen och att allas naglarna är fina.  Barnen får gärna vara utvilade så att dem är pigga och orkar. Ni får gärna ha flera olika outfits med er för större variation i bilderna. Kläder: tips är att välja neutrala plagg. Undvik mönster och tryck.  Tänk på att ta ut snusdosor, mobiler från byxfickorna samt hårband från handlederna.  På små barn rekommenderar barfota- det är ju supersött!  Ta med vätska till ert barn- jag har kolsyrat vatten och festis som jag gärna bjuder på om era barn får dricka det. Mätta och pigga barn samarbetar bäst. Ta gärna med någon klämmis så att vi snabbt kan ge det lilla barnet något att äta om vi märker att humöret börjar svaja.
IMG_7107
Barnfotograf i Veberöd

tips om Kläder

Vad man bör tänka på när man väljer kläder är att de helst ska vara någorlunda neutrala – alltså inte stark röd eller neonrosa  och helst utan stora tryck eller för plottrigt mönster. Anledningen är att det kan dra bort fokus från barnet /- familjebilderna. Ni ska inte behöva ut och shoppa kläder för fotograferingens skull utan vanliga Basic- enfärgade kläder blir super fint!

Det kan också vara bra att tänka på att färgerna kompletterar varandra i familjebilderna – de behöver inte matcha exakt, utan bara de fungerar bra ihop så blir det super!  

studions rekvisita för små barn

I studion har jag en del rekvisita som används främst för att få små barn att vilja sitta framför kameran 🙂 Det är inte så lätt för ett litet barn att sitta framför kameran när man bara helst vill krypa iväg och utforska studion eller krypa till er föräldrar 😊 Därför har jag valt ut noggrann rekvisita som blir en fin detalj i bilderna och som barnen tycker om. 
Man får gärna ha med sig egna klossar/ leksak / snutte att ha med i bilderna om man vill.

Efter fotograferingen

Ca 2-4 dagar efter din fotografering får du ditt urval online.  Jag skickar vanligtvis ca 20 bilder, och väljer ut bilder med variation i ljus, bakgrund och uttryck. I detta urval klickar du sedan i hjärtan för att välja dina bilder. 5 st bilder ingår men ni får gärna köpa till fler om ni önskar det.

Bra att tänka på är att Redigering & Retusch är två olika saker.  När ni ser bilderna första gången är bilderna redigerade.  När ni valt ut era bilder gör jag en retusch. 

Redigering betyder att jag justerar ljuset, vitbalans, skuggor, beskärning, kontrast, högdager på bilderna, det är där jag sätter min bildstil på bilderna. Jag har en ljus bildstil förutom på bilderna med min träbakgrund. 

Retusch gör jag på bilderna ni valt ut. Retusch betyder att man förändrar något eller någons utseende. 
Jag har valt att retusch ingår i den form av hormonprickar, rivsår, akne, hudflaggor , saliv, snor, blåmärken eftersom det är inga bestående märken..

All övrig retusch debiteras om ni önskar att något extra ska fixas.

Du har tillgång till galleriet i 5 dagar för urval, och jag hjälper dig gärna om du behöver smakråd. När du valt dina bilder förbereder jag slutfakturan som du får nästkommande dag på sms. Man kan betala direkt med swish eller 30 dagar betalningstid. 

När fakturan är betald  återkommer jag när bilderna är redo att laddas ner.

Sjukdom & Ombokning

Skulle ert barn vara sjuk, förhinder tex bvc osv eller något annat som kan påverka humöret är det bäst att boka om till en ny dag.

Om vi behöver boka om  eller att någon av oss blir sjuka, gör jag alltid mitt yttersta att hitta en tid så snart som möjligt.

Vid sjukdom, hör gärna av er via mail eller skicka iväg ett sms till mig så tidigt som möjligt 💛

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokar en fotografering hos mig har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/

studion