IMG_0133

Välkommen på er Familjefotografering 🥳

Så kul detta ska bli att få träffa er 😍

Direkt när ni kommer går det bra att parkera precis utanför garageporten där det står två lejonstatyer. ( Se bild längst ner)  Min studio är precis runt hörnet, det är bara att kliva in på er tid ☺️ Jag finns där och förbereder! 

När ni kommer in till mig tycker jag det är viktigt att jag inte direkt börjar fotografera  utan vill skapa en trygg miljö för barnen och därför börjar jag alltid att sitta ner och prata lite, vilka bilder önskar ni? Ska det vara på hela familjen, enskilda, syskon? Önskar mamma bilder själv med sina barn?  Vi går igenom era önskemål och mycket beror också på barnets åldern,  vad dem ” godkänner”. Kanske är vi fortfarande blyga och inte vill lämna föräldrarnas trygga famn? 

Dem 10 första minuterna i studion är dem flesta barn lite reserverade och blyga men jag lovar- det släpper alltid! ☺️

 Har ni olika outfits med er så visa mig gärna när ni kommer så jag inte kör på och så har ni fler kläder ni hade önskats fotograferas i.

 Jag guidar er genom hela fotograferingen på vart barnen ska stå/sitta och ändrar om familjen för att få lite olika varianter.

FÖRBEREDELSER INNAN FOTOGRAFERINGEN

Här har jag samlat all information inför er fotografering.

Det är upp till er själva ifall ni vill ta till mina tips men det ger dem bäst förutsättningarna ☺️

 ⭐️ Torka barnen runt munnen innan fotograferingen börjar, smulor och matrester syns tydligt på barnen. Jag retuscherar detta efter ert bildval men det hjälper mig mycket i efterarbetet 🙏🏻

 ⭐️ Se över naglar så dem är rena, gäller även tårna- det syns tydligt på bilderna.

⭐️ Mätta och pigga barn samarbetar mer än trötta barn. Kom gärna inte direkt efter andra aktiviteter för då orkar inte barnen. Det tar på barns krafter att komma in i en ny miljö och “leverera” så tänk på att barnen även kan vara trötta efter fotograferingen.

⭐️ Ni får gärna ha flera olika outfits med er för större variation i bilderna- bara berätta för mig när ni kommers anpassar vi outfiten efter bakgrund och rekvisita.  

⭐️ Tips om kläder kommer längre ner.

 

⭐️ Berätta för era barn om fotograferingen redan några dagar innan fotograferingsdagen så dem vet vad som kommer att hända. Undvik mutor- det brukar ändå inte hjälpa 😉

BRA ATT TA MED

  • Familjebild ingår alltid och mina rekommenderationer är ljusa plagg. Det kan vara så enkelt som jeans och t-shirt eller skjorta.  Enfärgade tröjor blir jättefint! 
  • Ta gärna med flera outfits till barnen så ni kan få lite variation i bilderna. 
  • Ta med någon dricka och snacks till barnen, dem behöver lite vätska och ibland få lite ny energi. 
  • Ta med er lugnet. Att ha höga förväntningar och vara stressad smittar av sig på barnen. 

Hur fotograferingen går till

familj & Syskon

När jag fotograferar barn som är över 1 år och upp till 6 år så vet jag att fotograferingen kan gå precis hur som helst 🙂 En del barn tycker om att bli fotograferade medans andra barn inte alls tycker det är kul. Jag börjar alltid med familjebilderna eftersom att barnen är trygga hos er och ser då hur jag jobbar, att blixten kommer att blinka till. Familjebilder följt av syskonbilder och på enskilda barnen. Ibland kan ett barn behöva lite extra tid på sig och då får man kanske ta mamma/ barn bilder, pappa och barn tills det släpper hos barnen. Jag har ibland haft fotograferingar där ett av barnen inte alls vill titta in i kameran eller vara med och då får man försöka leka framför kameran istället så barnet glömmer vad ni kom för att göra ☺️

rekvisita

Beroende på barnens ålder har jag olika rekvisita i studion. Ni behöver inte tänka på något att ta med förutom dricka och eventuellt snacks till barnen om energin blir låg. Det tar på krafterna att bli fotograferad då det är mycket nya intryck. 

Jag poserar familjer stående, sittande och på pall beroende på ålder och antalet i familjen.

på barnens nivå

 Jag fotograferar på barnens nivå och sitter ofta på golvet – har en liten nalle som jag använder för att få barnet att titta mot mig/ gärna in i kameran.  Funkar inte det får ni föräldrar gärna hjälpa till att fånga era barns uppmärksamhet men tänk på att ni också är på golvnivån och inte står upp- för då kommer barnen att titta upp och titta ” mot fel håll.  🙈

kläder

Jag rekommenderar ljusa plagg, neutrala utan tryck. Det finns kunder som har valt svart och marinblått/ grått och det blir också superfint!  

Det enkla är fint och man behöver inte ut och spendera massa pengar. Jeans och en vanlig skjorta/blus, t-shirt blir hur fint som helst på er föräldrar och barnen!

Ni får gärna ha flera ombyten till era barn så man kan variera lite i bilderna ☺️

 

tid

Fotograferingen tar  60 minuter, något längre ifall familjebild eller syskonbild ska tas. 

Ibland behöver barnen få komma in i studion och lära känna mig lite först innan vi börjar att fotografera. 

Jag bokar aldrig in någon kund direkt efter er så tid finns. 

bakgrund

Vid familjebilder och syskon på fler än 2 barn fotograferar jag mot en vit/grå bakgrund. 

Vid 1-2 barn fotograferar jag mot den vita eller mot min creamaktiga bakgrund- det beror  ofta på barnens ålder och vad för kläder barnen har. 

Studio på hemmaplan

Jag är väldigt glad över att kunna ha min fotostudio på hemmaplan och inte behöva hyra en studio. 

Studion har allt jag behöver trots att studion inte är så stor, därför önskar jag att ni lämnar barnvagnen i bilen och bara tar in babyskyddet in till studion.

I nuläget saknas toalett men man får gärna låna gästtoaletten i vårt hem.

EFTER FOTOGRAFERING

Jag har ofta en kund om dagen för att kunna redigera resten av dagen. Det betyder att ni får se era bilder inom 1- 2 dagar efter er fotografering!   I bildgallerian ni får via en online länk ligger dem 30 bästa bilderna som jag valt ut. För mig är det viktigt att bilden har rätt ljus, vinkel och ger en fin känsla i bilden.  I gallerian klickar du på dem bilderna du önskar ingå i ditt pris. 
 5 st bilder ingår men ni får gärna köpa till fler om ni önskar det.

När ni får ert bildgalleria är bilderna lätt redigerade så som i  ljuset, vitbalans, skuggor, beskärning, kontrast, högdager på bilderna, det är där jag sätter min bildstil på bilderna. 

På dem bilderna ni sedan väljer går jag in och gör en retusch. 
Jag har valt att retusch ingår i den form av hormonprickar, rivsår, akne, hudflaggor , saliv, snor, blåmärken eftersom det är inga bestående märken. 

Du har tillgång till galleriet i 3 dagar för urval. När du valt dina bilder förbereder jag slutfakturan som du får på sms. Man kan betala direkt med swish eller 30 dagar betalningstid. 

När fakturan är betald  återkommer jag med kod till nedladdning och gallerian blir nedladdningsbar.

SJUKDOM & OMBOKNING

Skulle någon bli sjuk eller ni behöver omboka så bara hör av er via mail eller sms så ordnar vi en ny dag och tid åt er.  

Ombokning är alltid kostnadsfritt.

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokar en fotografering hos mig har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/

studion