Familjefotograf med studio i veberöd

Välkommen på Familjefotografering 🥳

Familjefotografcering sker på platser som jag väl känner till i Veberöd och Vomb som erbjuder både sjö och skog. 

Tid för fotograderingen beror på vilken miljö ni väljer samt vilken årstid eftersom ljuset påverkas väldigt mycket och ljuset skapar det magiska!

Väljer man att vilja fotas vid vattnet eller annan öppen yta sker fotograferingen ca 1-2 timmar innan solnedgången och är man i skogen har man alla träd som skuggar oss och ger ett fint ljus. Att fotograferas dagtid på stranden är inte det bästa då ni kommer att kisa med ögonen, det blir otroligt varmt och svettigt och att ni ser nästintill vita ut i hyn samt att solen ger hårda skuggor så att halva ansiktet blir mörkt. 

Vi börjar alltid med att lära känna varandra lite, jag försöker prata med barnen och berätta vad vi ska göra under tiden ihop. Jag har med mig lite små uppdrag /lekar för barnen som  man kan göra för att barnen ska tycka det är kul och man får fråm barnens olika personligheter. Vi går igenom era önskemål som vilka bilder ni önskar som tex mamma och barn, pappa och barnen, vill ni föräldrar kanske passa på att ta en bild tillsammans?

Man kan inte styra denna fotografering så mycket- det blir mycket spontant och man fångar ögonblicken.   Vi tar även enskilda bilder på varje barn och syskon bilder.

 Jag guidar er genom hur ni ska sitta och stå på familjebilderna, jag har med mig filt och eventuellt något stol/ pall/ skål  beroende på barnens ålder. 

Veberöd

Jag utgår från Veberöd och har flera små platser här i byn man kan fotograferas vid, beroende på årstid och tid på dygnet. 

Vombskogen

Vomb skogen har det perfekta stället enligt mig. Nära att parkera, inga barn som kan springa ut i trafiken, det är lugnt och fridfullt. 

Mossbystrand

Underbar strand med grönska ,sker 1-2 timmar innan solnedgången för att få så fint och mjukt ljus

Dalby stenbrott

Stenbrottet är en otrolig vacker plats! Dock rekommenderar jag att välja denna plats vår & höst. På sommaren är det otroligt mycket folk så det är svårt att komma till.

Förberedelser innan fotograferingen

Här har jag samlat all information inför er fotografering.

 ⭐️ Tänk på att kläder gör mycket. Ha gärna en röd tråd igenom ert val av kläder. Är det kyligare ute kan lager på lager vara fint eller kanske en stickad tröja vara fint. 

⭐️ Mätta och pigga barn samarbetar mer än trötta barn. Att fotas sent på kvällen brukar faktiskt inte påverka barnen så mycket som man tror. Oftast får dem en ny liten energi att komma ut i friska luften och få leka / busa lite. 

⭐️ Ni får gärna ha ombyte på barnen, speciellt lite äldre barn tycker det är kul att ha olika kläder på sig ☺️ 

 

⭐️ Berätta för era barn om fotograferingen redan några dagar innan fotograferingsdagen så dem vet vad som kommer att hända. Undvik mutor- det brukar ändå inte hjälpa 😉

⭐️ Tänk på att klipp barnens naglar och även tårna om barnen ska vara utan strumpor. Se gärna över om barnen har gammal nagellack och ev rester från barntatueringar 🤪

 

Viktigt att komma ihåg!

 
  • Ta med er lugnet. Och släpp era förväntningar. Barnen känner av om ni är stressade.  ALLA barn busar och springer runt, era är inte ensamma om det 🙂 Släpp oron kring detta, jag är van vid busiga barn och tar det efter dem.
  • Ni behöver inte säga åt barnen vad de ska göra, jag instruerar och ändrar om det behövs. Jag leker fram bilderna, så att det blir naturligt och inte uppställt. Försök undvika att tillrättavisa barnen under fotograferingen, även om ni blir stressade 🙂 Och hot funkar aldrig- det blir bara värre! Ha gärna i tanke att denna fotograferingen har ni bestämt, barnen har inte valt detta av sin egen vilja. Förberedd gärna barnen flera dagar innan på att ni ska träffa mig, berätta vad jag heter och under ” OM MIG” kan ni läsa lite vem jag är och berätta det för barnen. Berätta att jag kommer att fotografera er när ni gör roliga saker tillsammans.  Jag hjälper er hur ni ska stå och eventuellt sitta. Jag kommer med små ” uppdrag” till barnen att dem ska kittla, skrämma och busa med er- det ger avslappnande bilder och jag lovar skratt! 
  • Om barnen behöver ta en paus, så gör vi det. Ha gärna med något som barnen kan äta och dricka som ger lite extra energi.

Sjukdom och behov av ombokning

Skulle någon bli sjuk eller ni behöver omboka så bara hör av er via mail eller sms så ordnar vi en ny dag, Ombokning är alltid kostnadsfritt.

Detsamma gäller vid dåligt väder, då bokar vi bara om till en ny dag 😀

Efter er fotografering

Urvalet (ca 20 bilder) skickas inom 3 dagar efter vår fotografering.
Där har jag valt ut de bästa bilderna, och rensat bort dubletter,  när någon blinkar , tittar bort tex.
Från urvalet väljer du sedan ut 5 bilder, och får möjlighet att välja till fler bilder om du önskar det.

Urvalet är uppe i 3 dagar, så avsätt gärna tid redan nu för att kika igenom era kommande bilder, det är extra mysigt att göra ihop med något gott att äta och dricka! Tänk på att jag bara lagrar bilder i 2 år, så välj inte bort favoriterna ☺️

När Ni valt bilder, gör jag en sista touch på bilderna. Bilderna levereras i två olika format: Högupplösta för egen framkallning, samt  för användning på internet. Bilderna är i JPG och är fullt bearbetade. Det är inte tillåtet att redigera eller ändra bilderna efter leverans, inkl. filter.

Har du något önskemål på att ha någon bild i svartvitt, säg till så ordnar jag det! ☺️

Du får gärna tagga mignär du publicerar en bild på instagram eller Facebook (@fotografdianatleijon) ☺️

Fyll i och skicka!

Varje fotografering  är unik eftersom alla barn är olika och ni som föräldrar har olika tankar och önskemål. 

Genom att fylla i formuläret vet jag lite mer om vilka färger ni tycker, ska jag förbereda ett bad, har ni några speciella önskemål om rekvisita eller andra förhoppningar? 

Välj gärna vilken tid som bli bäst för ert barn med sov och lunchtider- Jag bokar oftast bara in en fotografering om dagen så är flexibel med tider så skriv in vilken tid du önskar så återkommer jag med lediga dagar. Har du någon speciel dag du kan skriv gärna det i önskemål.  Jag jobbar endast vardagar. 

 

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokar en fotografering hos mig har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/

studion