Gravidfotografering hos Diana

Så roligt att du vill göra en gravidfotografering med mig! Jag har all förståelse för du kanske känner dig obekväm framför kameran. Jag gillar heller inte att stå framför kameran och vet likom inte vad man ska göra med sin kropp eller händer så jag tycker du är supermodig som gör detta! Men jag lovar dig att dem kommer gå superbra!
 Man kan inte göra några fel på en gravidfotografering!

VAL AV FOTOGRAFERINGSPLATSER

Strand, Skog eller Studion?

Vid gravidfotografering utomhus måste jag tänka på vart solen står för att få det bästa ljuset i bilderna. Därför sätter jag tiderna efter vilken miljö ni vill att vi ska fotografera på. 
Önskar ni att vara i naturen som tex i en  skog med mycket skuggiga ytor sker fotograferingen på förmiddagen eller kvällen och är man på en strand eller öppna ytor är det endast kvällstid när solen är påväg ner. ca 1 2 timmar innan solnedgång.

 Jag utgår från Veberöd och har hittat mina favoritställen som jag alltid  återvänder till eftersom jag lärt mig vart solen går ner och vilka bilder man får ut av den platsen.

Vid strand rekommenderar jag Bjärred strand, långa bryggan . Bjärred har både grönska, havet men även bryggan så att man kan få  miljö ombytte på en och samma “plats”. 

Jag rekommenderar också Mossbystrand som ligger i Skivarp.

Önskar man skog har vi vomb skogen som ligger utanför Veberöd.  Där har jag hittat ett smultronställe och är perfekt om man inte vill ha några åskådare 😉 Här kan vi fotografera i lugn och ro.

Vill man fotograferas i studion i Veberöd är ni varmt välkomna dit  😊

FÖRBEREDELSER INNAN FOTOGRAFERINGEN

Ha gärna rena och fina naglar till fotograferingen, om du önskar ha färg väljer du detta själv.  Undvik att sätta hårsnuddar runt handlederna då det skapar märken.

Inte för mörkt smink runt ögonen, då detta framhävs mer. Övrig markering i ögon och ansikte blir jättevackert på bild så sminka er gärna lite extra om ni vanligtvis använder smink.  Man får gärna fixa håret, kanske lite lockar eller något fint spänne i håret gör det lite extra.

Om du ska ha  axelbandslöst klänning, tänk på att inte sola med bikini innan då ränderna syns tydligt på bilderna.

Det är extra fint om er partner /& tidigare syskon matchar varandra i er klädsel på något sätt.  Det kan vara så enkelt som jeans och en vanlig enfärgad skjorta, t-shirt eller vintertid en tjock stickad tröja.
Undvik stora loggor och tryck på tröjorna. Känner man sig fortfarande lite vilsen med kläder så är det perfekt att titta på hemsidan på vad andra har valt för kläder.

PACKLISTA VINTER: 

 • Axelbandslös BH till klänningar som visar axlar, eller har tunna band. 
 • Underkläder i neutral färg (beige eller vit)
 • Varma skor och strumpor (syns i regel inte på bild)
 • Varm jacka
 • Strumpbyxor/tights att ha under till täckande kläder

PACKLISTA VÅR/SOMMAR:

 • Axelbandslös BH till klänningar som visar axlar, eller har tunna band. 
 • Underkläder i neutral färg (beige eller vit) 
175825409_239744494567858_6557733102657092463_n

Jag har med mig allt du kan tänkas behöva!

Jag har med mig en hel del saker när vi träffas för att ni ska få det så bra som möjligt 😊

 • Portabelt omklädningsrum så att ni kan byta om ostört
 • Spegel så ni kan kolla till smink/hår under fotograferingen. 
 • Värmepåsar  som man kan hålla i händerna och stoppa innan för kläderna för att hålla er lite varmare under dem kyliga månaderna.
 • Filtar  – det är så skönt att svepas in i en filt när du pausar, och en att stå på inne i tältet.
 • Nålar- säkerhetsnålar, hårnålar och hårband för att kunna justera klänningen och om ni vill fixa något med håret.
 • Vatten,  cola zero ( min last här i livet) och lite fika.

Klänningar att låna

Jag har flera klänningar för er att låna.
Dem flesta klänningarna går i mycket tyll, paljetter eller har långa släpp för det är det jag själv älskar. Speciellt dem bilderna med flygande släpp. För att kunna ta såna bilder behöver vi en partner/vän som hjälper till.
 Klänningarna finns från storlek s – xl och justeras ibland med säkerhetsnålar för att passar er så bra som möjligt. 


För att se och välja era klänningar. Gå in på länken och skicka till mig vilket nr på klänningarna ni önskar låna. 3 klänningar brukar vara lagom men ni får gärna välja 4 också 😊 

https://fotografdianat.pixieset.com/klnningar/

FOTOGRAFERINGEN

Visste du att 90 % av dem gravida tjejerna du ser på min hemsida har aldrig stått framför kameran förut! Ingen erfarenhet alls. Som jag alltid säger så är detta en fotografering som inte kan gå snett, du kan inte göra några fel och jag kommer guida dig från början till slut om det behövs! Och har du själv tips och ideer på poser så är jag på för att testa det! 🙂  

Jag är pratglad och gillar att skämta så jag lovar dig att vi kommer ha kul tillsammans och efter ett tag kommer du/ ni slappna av.

Jag kommer guida dig hur du ska stå, vart du kan placera händerna, hur du ska göra med fötterna och har du en partner med dig så guidar jag även honom med :).

EFTER FOTOGRAFERING

Ca 5 dagar efter din fotografering får du ditt urval online. Jag skickar vanligtvis ca 20 bilder, och väljer ut bilder med variation i ljus, bakgrund och uttryck. I detta urval klickar du sedan i hjärtan för att välja dina bilder.
5 st bilder ingår men ni får gärna köpa till fler om ni önskar det. 

Du har tillgång till galleriet i 5 dagar för urval, och jag hjälper dig gärna om du behöver smakråd. När du valt dina bilder förbereder jag slutfakturan som du får nästkommande dag på din mail.

När fakturan är betald tar jag bort min logga på bilderna och skickar er en kod för att kunna ladda ner era bilder till en dator.

DÅLIGT VÄDER & SJUKDOM

Ljuset har en stor betydelse i våra bilder. Om det är regn och för hårda vindar kommer vi inte få samma ljus och färger i våra bilder. Därför erbjuder jag alltid fri ombokning vid dåligt väder, så du kan få de bästa förutsättningarna för vår fotografering. 

Skulle du må dåligt på dagen för fotograferingen, erbjuder jag alltid möjlighet till en ny dag. Ibland kan vi inte styra hur kroppen mår, och du ska känna dig så pigg som möjligt under vår fotografering. 

Om vi behöver boka om pga väder eller att någon av oss blir sjuka, gör jag alltid mitt yttersta att hitta en tid så snart som möjligt.

Vid sjukdom, hör gärna av er via mail eller skicka iväg ett sms till mig så tidigt som möjligt 💛

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokat mig som er fotograf har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/