Gravidfotografering hos Diana- Avslappnad & en rolig upplevelse!

Så roligt att du vill göra en gravidfotografering med mig!
Jag har all förståelse för du kanske tycker det känns lite jobbigt, att du ska stå framför kameran och träffa mig så jag tycker redan nu att det är supermodigt av dig men jag lovar dig att fotograferingen kommer gå jättebra och vi kommer få en rolig stund tillsammans! 

utomhus/ Studion

Önskar ni fotograferingen utomhus?

Jag har mina smultronställen som jag alltid återvänder till. Anledningen till att jag endast fotograferar på dessa ställena är att jag känner till platserna väl.

Jag jobbar med ljuset när jag fotar.  Ljuset är/gör allt! Och på dessa platser vet jag vart jag har solen dem olika tidpunkterna, hur det ser ut dem olika årstiderna, att vi har nära till bilparkeringen osv.  Vill man fotograferas på stranden gör jag det endast när det är solnedgång! Är det mulet- då spelar tiden ingen roll för då har vi redan ett bra ljus. I en park finns det mycket träd som skapar skugga- det är perfekt om solen är stark och man vill fotograferas på dagen, tex om tidigare barn finns med.

Vi sätter därför tiden för er fotografering beroende på årstid och vilken plats ni önskar att fotograferas på.

Har ni bokat gravidfotografering utomhus så efter ni läst denna välkomstguide- återkom gärna med vilken plats ni önskar:

Stranden- Bjärred långa bryggan.

Park- Alnarpsparken Mellan Lomma & Arlöv

Skogen- Vomb mellan Veberöd & Sjöbo

Stenbrottet i Dalby ( Endast tidigt morgon eller vår/höst eftersom det är mycket folk där på sommaren)

Önskar ni Studion?

Då är ni varmt välkomna in i en varm studio med tända ljus, lite dricka och någon chokladbit samtidigt som lugnt musik spelas i bakgrunden. 

bra att tänka på inför fotograferingen

 • Ha gärna rena och fina naglar till fotograferingen, om du önskar ha färg väljer du detta själv.  
 • Undvik att sätta hårsnuddar runt handlederna då det skapar märken.
 •  Man får gärna fixa håret, kanske lite lockar eller något fint spänne i håret gör det lite extra men är helt upp till er.
 • Om du ska ha  axelbandslöst klänning, tänk på att inte sola med bikini innan då ränderna syns tydligt på bilderna.
 • Axelbandslös BH, t.ex “Free bra” eller vanlig axelbandslös. Har du ingen så viker vi bara ner banden på din vanliga, inga problem!
 • Det är extra fint om er partner /& tidigare syskon matchar varandra i er klädsel på något sätt.  Det kan vara så enkelt som jeans och en vanlig enfärgad skjorta eller t-shirt. 
 • Undvik stora loggor och tryck på tröjorna. Känner man sig fortfarande lite vilsen med kläder så är det perfekt att titta på hemsidan på vad andra har valt för kläder.
 • På vissa bilder syns benen, så känner du dig mer bekväm om du rakar dem först, gör det! Detta är såklart helt valfritt och spelar ingen roll för bilderna, bara för din egen känsla.
 • Vill du använda spraytan eller brun utan sol, var försiktig! Fläckigt resultat kan förstärkas på bild. Så gå till en salong eller gör det ett par dagar innan fotograferingen.

ATT TA MED/HA PÅ DIG INFÖR FOTOGRAFERING:

 • Hårborste, spegel,  och smink om du vill bättra på under fotograferingen.
 • Olika bh om du vet att du valt olika klänningar och har bh hemma som du känner kan förbättra
 • Egna kläder om du önskar det
 • Är vi utomhus ta gärna med varm/kall dryck och någon frukt/choklad ifall du har lätt för att bli yr.
Gravidfotograf i Skåne

Klänningar att låna

Jag har en online galleria där mina klänningar finns så att man kan se vilka som finns och vilken storlek dem passar. 

 Klänningarna finns från storlek xs – xl och justeras ibland med säkerhetsnålar och klämmor för att passar er så bra som möjligt. 

För att se och välja era klänningar som finns,  Gå in på länken och skicka till mig vilket nr på klänningarna ni önskar låna. 2- 3 klänningar brukar vara lagom att fotograferas i.

https://fotografdianat.pixieset.com/klnningar/

Fotograf Diana T Andersson med fotostudio i Veberöd

UNDER FOTOGRAFERINGEN

 • Variationen ligger snarare i vinklar och komposition, än att du ska “göra” massa olika saker. Försök slappna av!
 • Jag berättar exakt vad du ska göra, så om jag inte säger något, ska du bara fortsätta med det du redan gör.
 • Den viktigaste “posen” du kan göra, är att markera magen. Gärna med båda händerna om du har en stor klänning på dig.
 • Det är viktigt för mig att du känner dig stark och trygg på bilderna, utan att fokusera på hur din kropp SER ut. Du skapar det finaste som finns, försök fokusera på det istället för hur många kilo du gått upp. Det är skillnad på att se sig själv i spegeln hemma, och se sig själv i magiska klänningar. Du kommer älska bilderna, kanske ännu mer när bebisen är här.

EFTER FOTOGRAFERING

Ca 2-4 dagar efter din fotografering får du ditt urval online.  Jag skickar vanligtvis ca 20 bilder, och väljer ut bilder med variation i ljus, bakgrund och uttryck. I detta urval klickar du sedan i hjärtan för att välja dina bilder. 5 st bilder ingår men ni får gärna köpa till fler om ni önskar det.

Bra att tänka på är att Redigering & Retusch är två olika saker.  När ni ser bilderna första gången är bilderna redigerade.  När ni valt ut era bilder gör jag en retusch. 

Redigering betyder att jag justerar ljuset, vitbalans, skuggor, beskärning, kontrast, högdager på bilderna, det är där jag sätter min bildstil på bilderna. Jag har en ljus bildstil förutom på bilderna med min träbakgrund. 

Retusch gör jag på bilderna ni valt ut. Retusch betyder att man förändrar något eller någons utseende. 
Jag har valt att retusch ingår i den form av akne eller någon annan hudproblem men förskönar inte på så sätt att förminska någon kroppsdel. 

All övrig retusch debiteras om ni önskar att något extra ska fixas.

Du har tillgång till galleriet i 5 dagar för urval, och jag hjälper dig gärna om du behöver smakråd. När du valt dina bilder förbereder jag slutfakturan som du får nästkommande dag på sms. Man kan betala direkt med swish eller 30 dagar betalningstid. 

När fakturan är betald  återkommer jag när bilderna är redo att laddas ner.

SJUKDOM

Skulle du må dåligt på dagen för fotograferingen eller vädret inte är med oss erbjuder jag alltid möjlighet till en ny dag. Ibland kan vi inte styra hur kroppen mår, och du ska känna dig så pigg som möjligt under vår fotografering. 

Om vi behöver boka om gör jag alltid mitt yttersta att hitta en tid så snart som möjligt.

Vid sjukdom, hör gärna av er via ett sms till mig så tidigt som möjligt 💛

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokat mig som er fotograf har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/