IMG_4778

Välkommen på gravidfotografering!

Så roligt att du vill göra en gravidfotografering med mig!

Pirrig i magen och utan för din komfort-zon? Jag vet exakt hur du känner! 

Jag gillar heller inte att stå framför kameran och sen ska man dessutom göra det för en okänd person. Det är därför jag försöker, ( borde bli bättre) att visa upp mig på min instagram så man får en liten bild om hur jag är som person. Detta gör jag via instamgram i stories så följer du mig inte på insta, så gör det bums ☺️ #fotografdianatleijon

Men du har inget att oroa dig för, jag kommer guida dig och din partner genom hela fotograferingen! Dem flesta av mina kunder har aldrig blivit fotograferade förut och se så fina bilder vi har fått ☺️ Inga stela poser här inte! 

Att fotograferas i studio har alltid varit enkelt, snyggt och stilrent. Man kan själv bestämma hur avklätt man vill ha det. 

En del vill stå i underkläder medan andra vill ha jeans och bh/topp.  Jag har även exklusiva klänningar som man får låna för att få upp hela upplevelsen lite extra. ☺️ Man får gärna göra båda delarna- ni bestämmer!

Jag förbereder studion inför ert besök med att ta fram era valda kläder och sätter upp så att ni kan byta om ifred. 

Under dem varmare månaderna finns även att man kan göra sin fotografering utomhus! Läs mer om det längre ner! 

FÖRBEREDELSER INNAN FOTOGRAFERINGEN

  • Ha gärna rena och fina naglar till fotograferingen, om du önskar ha färg väljer du detta själv.  
  • Undvik att sätta hårsnuddar runt handlederna då det skapar märken. Tänk också på att komma i lösa , icke åtsittande kläder då det skapar märken på din kropp.
  •  Man får gärna fixa håret, kanske lite lockar eller något fint spänne i håret gör det lite extra men är helt upp till er.
  • Om du ska ha  axelbandslöst klänning, tänk på att inte sola med bikini innan då ränderna syns tydligt på bilderna.
  • Axelbandslös BH, t.ex ”Free bra” eller vanlig axelbandslös. Har du ingen så viker vi bara ner banden på din vanliga, inga problem!
  • Det är extra fint om er partner /& tidigare syskon matchar varandra i er klädsel på något sätt.  Det kan vara så enkelt som jeans och en vanlig enfärgad skjorta eller t-shirt. 
  • Undvik stora loggor och tryck på tröjorna. Känner man sig fortfarande lite vilsen med kläder så är det perfekt att titta på hemsidan på vad andra har valt för kläder.
  • På vissa bilder syns benen, så känner du dig mer bekväm om du rakar dem först, gör det! Detta är såklart helt valfritt och spelar ingen roll för bilderna, bara för din egen känsla.
  • Vill du använda spraytan eller brun utan sol, var försiktig! Fläckigt resultat kan förstärkas på bild. 

Låna kläder eller att använda sina egna?

Jag har en online galleria där mina klänningar finns så att man kan se vilka som finns och vilken storlek dem passar. 

 Klänningarna finns från storlek xs – xl och justeras ibland med säkerhetsnålar och klämmor för att passar er så bra som möjligt. 

För att se och välja era klänningar som finns,  Gå in på länken och skicka till mig vilket nr på klänningarna ni önskar låna. 2  ombyttes brukar vara lagom att fotograferas i.

https://fotografdianat.pixieset.com/klnningar

 

OBSERVERA att på en del klänningar står det att dem är endast till för i studion- det kan ni bortse från! Alla mina plagg användas numera både utomhus och i studio! 

tid

Fotograferingen tar  ca en timme, ibland 1.5 beroende på hur många outfits och hur mycket du orkar med samt om partner och blivande syskon är med. Vi har gott om tid för att byta om och pausa. 

parnet och blivande syskon

Finns partner med brukar han få vara med på varje outfits du bär- Finns blivande syskon med börjar jag alltid med dem bilderna först, sen tröttnar barnen och kan pyssla med något annat.

POSERINGAR

Jag guidar er genom fotograferingen och visar hur ni ska stå. Vart ni ska placera kroppen, fötter och händer. Jag visar även er partner hur h*n ska stå.  Inga förkunskaper behövs 🙂 

Studio på hemmaplan

Jag är väldigt glad över att kunna ha min fotostudio på hemmaplan och inte behöva hyra en studio. 

Studion har allt jag behöver trots att studion inte är så stor. Inför er fotografering ställer jag upp så att ni kan byta om ostört och här finns lite dricka och tilltugg! 

I nuläget saknas toalett men man får gärna låna gästtoaletten i vårt hem- varning för hund och familjekaos 😉

Gravidfotografering utomhus

Under månaderna April/Maj- September/Oktober  kan man boka sin gravidfotografering utomhus istället för Studion. Allt beror på väder – det ska vara behagligt för er!  Jag har några smultronsställen här i Veberöd och Vomb som bjuder på mycket grönska men även sjö.! Vill man boka vomb som bjuder på sjön måste man boka en kvällstid. Dels för att solen ska bli mjuk och inte ge hårda skuggor samt att det är mindre folk där. 

EFTER FOTOGRAFERING

Jag har oftast en kund om dagen för att kunna redigera dagen efter.  Det betyder att ni får se era bilder redan inom 2 dagar!   I bildgallerian ni får via en personlig online länk ligger dem 20 bästa bilderna som jag valt ut. För mig är det viktigt att bilden har rätt ljus, vinkel och ger en fin känsla i bilden. 

 5 st bilder ingår men ni får gärna köpa till fler om ni önskar det , det bestämmer ni när ni ser era bilder!

När ni får ert bildgalleria är bilderna lätt redigerade så som i  ljuset, vitbalans, skuggor, beskärning, kontrast, högdager på bilderna, det är där jag sätter min bildstil på bilderna. 

På dem bilderna ni sedan väljer går jag in och gör en retusch om det behövs! 
Det kan vara att en troskan syns mycket eller att man har solränder eller något liknande. Även ” städa upp” i naturen runt er om något skräp ligger.  Någon finne eller likande fixar jag även om ni önskar det. 

Ni har tillgång till galleriet i 3 dagar för urval. När ni valt era bilder går jag in och gör slut redigeringen om det behövs!   Man kan betala direkt med swish eller 30 dagar betalningstid. Först efter er betalning är klar återkommer jag via mail med koden till nedladdningen och era bilder är klara för att laddas ner! ☺️

SJUKDOM & OMBOKNING

Skulle du må dåligt på fotodagen , så ombokar jag gärna tiden, jag vill att du ska känna dig så pigg , stark och glad under vår fotografering, jag gör  alltid mitt yttersta att hitta en tid så snart som möjligt. 

Vid sjukdom, hör gärna av er via ett sms till mig så tidigt som möjligt.

Vid dåligt väder bokar vi om. 

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokar en fotografering hos mig har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/

studion