Gravidfotografering hos Diana- Avslappnad &
en rolig upplevelse!

Så roligt att du vill göra en gravidfotografering med mig!

Pirrig i magen och utan för din komfort-zon?

Jag vet exakt hur du känner! Jag gillar heller inte att stå framför kameran och sen ska man dessutom göra det för en okänd person. Det är därför jag försöker, ( borde bli bättre) att visa upp mig så man får en liten bild om hur jag är som person. Detta går jag via instamgram i stories så följer du mig inte på insta, så gör det bums ☺️ #fotografdianat

Att fotograferas i studio har alltid varit enkelt, snyggt och stilrent. Man kan själv bestämma hur avklätt man vill ha det. En del vill stå i underkläder medan andra vill ha jeans och bh/topp.  Jag har även exklusiva klänningar som man får låna för att få upp hela upplevelsen lite extra. ☺️ Man får gärna göra båda delarna- ni bestämmer!

Ni är varmt välkomna in i en varm studio med tända ljus, lite dricka och någon chokladbit samtidigt som lugnt musik spelas i bakgrunden.  

Jag förbereder studion inför ert besök med att ta fram era valda kläder och sätter upp så att ni kan byta om ifred. 

Mellan Maj – September/ Oktober kan man även välja att fotograferas utomhus, Jag håller då till Runt om Veberöd så som körsbärsdalen och vombsjön som också har en fin skog precis intill! Då bokas fotograferingen in när solen är mjuk, ofta 1- 2 timmar innan solen går ner vilket kan blir runt 21 tiden på högsommaren och endast vardagar.

Gravid & Nyföddfotograf Veberöd

Studion

Studion ligger på hemmaplan hos mig och dagsläget har studion ingen toalett men i vår bostad finns toalett att låna ( Varning för sambo, barnen och pälsdjur 🙈 )

Parkering finns precis utanför! 

bra att tänka på inför fotograferingen

 • Ha gärna rena och fina naglar till fotograferingen, om du önskar ha färg väljer du detta själv.  
 • Undvik att sätta hårsnuddar runt handlederna då det skapar märken. Tänk också på att komma i lösa , icke åtsittande kläder då det skapar märken på din kropp.
 •  Man får gärna fixa håret, kanske lite lockar eller något fint spänne i håret gör det lite extra men är helt upp till er.
 • Om du ska ha  axelbandslöst klänning, tänk på att inte sola med bikini innan då ränderna syns tydligt på bilderna.
 • Axelbandslös BH, t.ex “Free bra” eller vanlig axelbandslös. Har du ingen så viker vi bara ner banden på din vanliga, inga problem!
 • Det är extra fint om er partner /& tidigare syskon matchar varandra i er klädsel på något sätt.  Det kan vara så enkelt som jeans och en vanlig enfärgad skjorta eller t-shirt. 
 • Undvik stora loggor och tryck på tröjorna. Känner man sig fortfarande lite vilsen med kläder så är det perfekt att titta på hemsidan på vad andra har valt för kläder.
 • På vissa bilder syns benen, så känner du dig mer bekväm om du rakar dem först, gör det! Detta är såklart helt valfritt och spelar ingen roll för bilderna, bara för din egen känsla.
 • Vill du använda spraytan eller brun utan sol, var försiktig! Fläckigt resultat kan förstärkas på bild. 

ATT TA MED/HA PÅ DIG INFÖR FOTOGRAFERING:

 • Hårborste, och smink om du vill bättra på under fotograferingen
 • Bh som passar dem färgerna du valt till klänningarna ( lättast är att ta med vit och svart underklädesset)
 • Egna kläder om du önskar det
IMG_0503

Klänningar att låna

Jag har en online galleria där mina klänningar finns så att man kan se vilka som finns och vilken storlek dem passar. 

 Klänningarna finns från storlek xs – xl och justeras ibland med säkerhetsnålar och klämmor för att passar er så bra som möjligt. 

För att se och välja era klänningar som finns,  Gå in på länken och skicka till mig vilket nr på klänningarna ni önskar låna. 2- 3 ombyttes brukar vara lagom att fotograferas i.

https://fotografdianat.pixieset.com/klnningar/

UNDER FOTOGRAFERINGEN

 • Variationen ligger snarare i vinklar och komposition, än att du ska “göra” massa olika saker. Försök slappna av!
 • Jag berättar exakt vad du ska göra, så om jag inte säger något, står du bara kvar. Jag guidar dig hela tiden!
 • Den viktigaste “posen” du kan göra, är att markera magen. Gärna med båda händerna om du har en stor klänning på dig.
 • Det är viktigt för mig att du känner dig stark och trygg på bilderna, utan att fokusera på hur din kropp SER ut. Du skapar det finaste som finns, försök fokusera på det istället för hur många kilo du gått upp. Det är skillnad på att se sig själv i spegeln hemma, och se sig själv i magiska klänningar. – Du kommer älska bilderna, kanske ännu mer när bebisen är här.

EFTER FOTOGRAFERING

Ca 2-4 dagar efter din fotografering får du ditt urval online.  Jag skickar vanligtvis ca 20 bilder, och väljer ut bilder med variation i ljus, bakgrund och uttryck. I detta urval väljer ni ut era favoriter.  5 st bilder ingår men ni får gärna köpa till fler om ni önskar det.

Bra att tänka på är att Redigering & Retusch är två olika saker.  När ni ser bilderna första gången är bilderna redigerade.  När ni valt ut era bilder gör jag en lätt retusch. 

Redigering betyder att jag justerar ljuset, vitbalans, skuggor, beskärning, kontrast, högdager på bilderna, det är där jag sätter min bildstil på bilderna. Jag har en ljus bildstil förutom på bilderna med min träbakgrund. 

Retusch gör jag på bilderna ni valt ut. Retusch betyder att man förändrar något eller någons utseende. 
Jag har valt att retusch ingår i den form av akne, blåmärke/ tillfälligt rivsår eller någon annan hudproblem men förskönar inte på så sätt som att förminska någon kroppsdel. 

När du valt dina bilder förbereder jag slutfakturan som du får nästkommande dag på sms. Man kan betala direkt med swish eller 30 dagar betalningstid. 

När fakturan är betald  återkommer jag när bilderna är redo att laddas ner.

SJUKDOM

Skulle du må dåligt på dagen för fotograferingen eller vädret inte är med oss erbjuder jag alltid möjlighet till en ny dag. Ibland kan vi inte styra hur kroppen mår, och du ska känna dig så pigg som möjligt under vår fotografering. 

Om vi behöver boka om gör jag alltid mitt yttersta att hitta en tid så snart som möjligt.

Vid sjukdom, hör gärna av er via ett sms till mig så tidigt som möjligt 💛

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokat mig som er fotograf har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/