IMG_4778

Välkommen på din gravidfotografering!

Så roligt att du vill göra en gravidfotografering med mig! Pirrig i magen och utan för din komfort-zon? Jag vet exakt hur du känner! 

Gravi dfotografering är en av dem lättaste fotograferingarna jag erbjuder. Variationen på bilderna ligger snarare i miljö, vinklar och komposition, än att du ska ”göra” massa olika saker. Försök slappna av! Jag berättar exakt vad du ska göra, så om jag inte säger något, ska du bara fortsätta med det du redan gör. 

Den viktigaste ”posen” du kan göra, är att markera magen. Gärna med båda händerna om du har en stor klänning på dig men jag guidar både dig och din partner! 

Det är viktigt för mig att du känner dig stark och trygg på bilderna, utan att fokusera på hur din kropp SER ut. Du skapar det finaste som finns, försök fokusera på det istället för hur många kilo du gått upp. Det är skillnad på att se sig själv i spegeln hemma, och se sig själv i magiska klänningar på en vacker plats. Du kommer älska bilderna, kanske ännu mer när bebisen är här.

Du får gärna ta med en vän till fotograferingen om det får dig att slappna av mer! ☺️ 

Om din partner följer med, se gärna till att hens kläder matchar de du valt till fotograferingen. Undvik mönster och starka färger!

Jag förbereder studion inför ert besök med att ta fram era valda kläder och sätter upp så att ni kan byta om ifred. 

Under dem varmare månaderna finns även att man kan göra sin fotografering utomhus! Läs mer om det längre ner! 

För att få så bra bilder som möjligt finns det några saker du kan hjälpa till med

 • Ha gärna rena och fina naglar till fotograferingen, om du önskar ha färg väljer du detta själv.  
 • Undvik att sätta hårsnuddar runt handlederna då det skapar märken. Tänk också på att komma i lösa , icke åtsittande kläder då det skapar märken på din kropp.
 •  Man får gärna fixa håret, kanske lite lockar eller något fint spänne i håret gör det lite extra men är helt upp till er.
 • Om du ska ha  axelbandslöst klänning, tänk på att inte sola med bikini innan då ränderna syns tydligt på bilderna.
 • Axelbandslös BH, t.ex ”Free bra” eller vanlig axelbandslös. Har du ingen så viker vi bara ner banden på din vanliga, inga problem!
 • Hudfärgade trosor, beige eller vitt är bra färger.
 • Det är extra fint om er partner /& tidigare syskon matchar varandra i er klädsel på något sätt.  Det kan vara så enkelt som jeans och en vanlig enfärgad skjorta eller t-shirt. 
 • Undvik stora loggor och tryck på tröjorna. Känner man sig fortfarande lite vilsen med kläder så är det perfekt att titta på hemsidan på vad andra har valt för kläder.
 • På vissa bilder syns benen, så känner du dig mer bekväm om du rakar dem först, gör det! Detta är såklart helt valfritt och spelar ingen roll för bilderna, bara för din egen känsla.
 • Ta med dig bekväma skor som du kan gå i (syns generellt inte på bild).
 • Vill du använda spraytan eller brun utan sol, var försiktig! Fläckigt resultat kan förstärkas på bild. 

I ditt pris ingår lån av klänningar

Jag har en online galleria där mina klänningar finns så att man kan se vilka som finns och vilken storlek dem passar. 

 Klänningarna finns från storlek xs – xl och justeras ibland med säkerhetsnålar och klämmor för att passar er så bra som möjligt. 

För att se och välja era klänningar som finns,  Gå in på länken och skicka till mig vilket nr på klänningarna ni önskar låna. 2 -3  ombyttes brukar vara lagom att fotograferas i.

https://fotografdianat.pixieset.com/klnningar

 

OBSERVERA att på en del klänningar står det att dem är endast till för i studion- det kan ni bortse från! Alla mina plagg användas numera både utomhus och i studio! 

Tid

Fotograferingen tar  ca en timme, ibland 1.5 beroende på hur många outfits och hur mycket du orkar med samt om partner och blivande syskon är med. Vi har gott om tid för att byta om och pausa. 

Partner och blivande syskon

Finns partner med brukar han få vara med på varje outfits du bär- Finns blivande syskon med börjar jag alltid med dem bilderna först, så att din partner / vän sedan kan se efter barnet medans vi fokuserar på dig.

Poseringar

Jag guidar er genom fotograferingen och visar hur ni ska stå. Vart ni ska placera kroppen, fötter och händer. Jag visar även er partner hur h*n ska stå.  Inga förkunskaper behövs 🙂 

Studio på hemmaplan

Jag är väldigt glad över att kunna ha min fotostudio på hemmaplan och inte behöva hyra en studio. 

Studion har allt jag behöver trots att studion inte är så stor. Inför er fotografering ställer jag upp så att ni kan byta om ostört och här finns lite dricka och tilltugg! 

I nuläget saknas toalett men man får gärna låna gästtoaletten i vårt hem- varning för hund och familjekaos 😉

Studion

Gravidfotograf med Studio i Veberöd

Studion är min favorit under vinter året då det bara är kallt, grått och mulet ute! 

 

 

Vomb skog

Det finns ett speciellt ställe i skogen som jag hittat där träden går som ett valv. Där har jag många gravidfotograferingar då vi inte får andra människor som ser oss, barnen kan springa fritt och det är lätt att parkera! 

Vombsjön

Vombsjön bjuder på både sjö, stenar och en tallskog, passar en eftermiddag då man kan börja att ta fotona i skuggan för att sen få bilder utmed vattnet och kanske en fin solnedgång

Mossbystrand

Underbar strand med grönska ,sker 1-2 timmar innan solnedgången för att få så fint och mjukt ljus

Dalby stenbrott

Stenbrottet är en otrolig vacker plats! Dock rekommenderar jag att välja denna plats vår & höst. På sommaren är det otroligt mycket folk så det är svårt att komma till.

Efter fotograferingen

Urvalet (ca 20 bilder) skickas inom 3 dagar efter vår fotografering.
Där har jag valt ut de bästa bilderna, och rensat bort dubletter,  när någon blinkar , tittar bort tex.
Från urvalet väljer du sedan ut 5 bilder, och får möjlighet att välja till fler bilder om du önskar det.

Urvalet är uppe i 3 dagar, så avsätt gärna tid redan nu för att kika igenom era kommande bilder, det är extra mysigt att göra ihop med något gott att äta och dricka! Tänk på att jag bara lagrar bilder i 2 år, så välj inte bort favoriterna ☺️

När Ni valt bilder, gör jag en sista touch på bilderna. Bilderna levereras i två olika format: Högupplösta för egen framkallning, samt  för användning på internet. Bilderna är i JPG och är fullt bearbetade. Det är inte tillåtet att redigera eller ändra bilderna efter leverans, inkl. filter.

Har du något önskemål på att ha någon bild i svartvitt, säg till så ordnar jag det! ☺️

Du får gärna tagga mignär du publicerar en bild på instagram eller Facebook (@fotografdianatleijon) ☺️

Sjukdom, dåligt väder eller ombokning

Ljuset har en stor betydelse i våra bilder. Om det är mulet väder kommer vi inte få samma ljus och färger i våra bilder. Därför erbjuder jag alltid fri ombokning vid dåligt väder, så du kan få de bästa förutsättningarna för vår fotografering.

 

Skulle du må dåligt på dagen för fotograferingen, erbjuder jag alltid möjlighet till en ny dag. Ibland kan vi inte styra hur kroppen mår, och du ska känna dig så pigg som möjligt under vår fotografering.

 

Om vi behöver boka om pga väder eller att någon av oss blir sjuka, gör jag alltid mitt yttersta att hitta en tid så snart som möjligt.

 

NYHET FÖR HÖSTEN 2023- rABATT PÅ NYFÖDDFOTO!

 

Har ni varit hos mig på gravidfotografering är det ju självklart att vi fotograferar er lilla bebis och ni som en familj när han eller hon har kommit. Jag ger er 500 kr rabatt på nyföddfotograferingen! Dessutom alla som gör nyföddfotografering hos mig får dessutom   en gratis babyfotografering inkl 3 digitala bildfiler när er bebis har lärt sig sitta! 

Så vill du ta del av rabatten så gå in på https://www.fotografdianat.se/nyfodd/ och  skriv” gravidrabatt” i kommentarsfältet så får ni 500 kr rabatt.  Tänk på att boka gärna tid under er graviditet så jag sätter lediga tider runt BF åt er. 

Nyfödd

Skriv i era önskemål och skicka några dagar innan vår bokade tid

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokar en fotografering hos mig har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/

studion