Nyföddfotograf i Veberöd

NYFÖDDFOTOGRAFERING

Er lilla bebis kommer snart. Vi har kanske redan satt upp några tider eller så kommer vi att göra det efter du läst detta.
Jag brukar sätta upp två, tre datum, en och två veckor efter beräknad förlossning. Sen kan det alltid justeras efter bebis ankomst men ofta så blir en av tiderna bra.

En nyföddfotografering hos mig funkar som så att jag helt enkelt läser av er bebis när ni kommer. Vad vill bebis? Äta, sova, mysa i famnen? Och så tar vi det därefter. Jag garanterar inga speciella poser utan det allra viktigaste är att er bebis är nöjd och mår bra under fotograferingen och det ger oss fina bilder oavsett om er bebis är vaken, sovande, naken eller påklädd. För en del bebisar trivs inte alls med att ligga naken och kan inte komma till ro. Det är helt upp till er om ni vill att bebisen ska ha kläder på sig eller vara naken. Det är en smaksak!

Varje barn är unik och därför fotograferingen likaså 💛

FÖRBEREDELSER INNAN FOTOGRAFERINGEN

SMÅ TIPS:

  • Välj gärna ljusa färger på bebisen. Det behöver inte vara något speciellt, en body och ett par mjuka byxor blir fint ifall bebis vägrar ligga naken.
  • Familje/syskonfoto, matcha gärna era kläder.  Undvik tryck och stora mönster. Gärna enfärgade överdelar.
  • Ni föräldrar – kolla över naglarna eftersom dem syns på bilderna.
  • Se till att inga snusdosor eller mobiler finns i fickorna. Även hårsnuddar runt handlederna om det är något du inte vill ha med på bild.

BRA ATT TA MED

  • Ha gärna på er svala kläder när ni kommer, då vi använder extra värme i lokalen så bebisen sover gott.
  • Vill inte bebis använda napp? Ta med den ändå- ibland kan det funka ändå när vi är i en annan miljö.
  • Av erfarenhet är alltid bebisarna extra hungriga i studion- Så var  beredd att lite extra mat kan behövas ge så ger ni ersättning- packa ner lite extra.
  • Ta med extra kläder om ni ska vidare efter fotograferingen. Det händer ofta att det sker vätskeolyckor 🙂 Så extra kläder till både er och er bebis.
  • Extra filt till bebisen som är bra att ha med sig, dels för att den doftar er men också bra under mat och mysstunderna så inte bebis fryser.

Hur fotograferingen går till

Det är bilder ni vill ha för att föreviga denna stunden i ert barns liv, och vi vill att bebis ska må bra. Det är det viktigaste. Därför tar vi fotograferingen i lugn och ro och efter vad bebis vill. Därför kan inga speciella poser garanteras i förväg. En del poser krävs att bebisen är i djupsömn för att kunna placera armar och ben och ” dölja” könet så jag blir alltid extra glad om bebis somnar gott efter en matstund men en vaken bebis ger också fantastiska bilder- så vi tar det som det kommer 🙂 

Jag fotograferar bebisen enskilt på en beanbag där man kan välja lite olika färger på tygerna som blir som en bakgrund. Jag brukar skoja och säga att när bebis kissar på tyget är det dax att byta färg. Färgerna gör att vi får lite variation i bilderna och jag ändrar posering på bebis och tar bilder från olika vinklar.

Jag tar även bilder med vardera föräldrar om ni önskar det och familjebilden är obligatoriskt 🙃 Du behöver inte känna dig vacker och fin utan spara bilden, göm dem om du så vill men du kommer att tycka om bilden i framtiden och då har du bilden och ångrar ingenting!

Jag använder min beanbag, lägger bebisen i skålar och tar olika familjebilder så ni får ett fint album med blandade bilder. 

Finns tidigare syskon är dem också varmt välkomna! 

När ni kommer går vi igenom era önskemål om bilder, färger och vilken rekvisita som passar er.

Vi pausar för blöjbyte, mat, trygghet så fotograferingen kan ta 90-120 minuter.

Studio på hemmaplan

Jag är väldigt glad över att kunna ha min fotostudio på hemmaplan och inte behöva hyra en studio. Därav kan jag också hålla ett lägre pris än många andra nyföddfotografer. 

Studion har allt jag behöver trots att studion inte är så stor, därför önskar jag att ni lämnar barnvagnen i bilen och bara tar in babyskyddet in till studion.

I nuläget saknas toalett men man får gärna låna gästtoaletten i vårt hem.

bilkd

tillsammans med tidigare syskon

Har ni barn sen tidigare är dem varmt välkomna! Man ska dock tänka på att säkerheten är det viktigaste, beroende på syskonets ålder, mognad ork och vilja poserar jag barnen olika.

Jag använder en flokattimatta som ni ser på bilden. Även att man kan lägga bebisen i en skål för att minimera att barnet tröttnar- då ligger bebisen fortfarande säkert i skålen.

Bra att veta innan är att det händer ibland att syskon absolut inte vill samarbeta och och då pushar jag inte på allt för mycket  utan testar igen efter en stund och hoppas att det går bättre då.  

Är man osäker på om att tidigare barn kommer att tycka fotograferingen är rolig är ett tips att boka en familjefotografering när den nyfödda precis lärt sig sitta- då är syskonet äldre och tycker det är roligare.

EFTER FOTOGRAFERING

Ca 2-4 dagar efter din fotografering får du ditt urval online.  Jag skickar vanligtvis ca 20 bilder, och väljer ut bilder med variation i ljus, bakgrund och uttryck. I detta urval klickar du sedan i hjärtan för att välja dina bilder. 5 st bilder ingår men ni får gärna köpa till fler om ni önskar det.

Bra att tänka på är att Redigering & Retusch är två olika saker.  När ni ser bilderna första gången är bilderna redigerade.  När ni valt ut era bilder gör jag en retusch. 

Redigering betyder att jag justerar ljuset, vitbalans, skuggor, beskärning, kontrast, högdager på bilderna, det är där jag sätter min bildstil på bilderna. Jag har en ljus bildstil förutom på bilderna med min träbakgrund. 

Retusch gör jag på bilderna ni valt ut. Retusch betyder att man förändrar något eller någons utseende. 
Jag har valt att retusch ingår i den form av hormonprickar, rivsår, akne, hudflaggor , saliv, snor, blåmärken eftersom det är inga bestående märken..

All övrig retusch debiteras om ni önskar att något extra ska fixas.

Du har tillgång till galleriet i 5 dagar för urval, och jag hjälper dig gärna om du behöver smakråd. När du valt dina bilder förbereder jag slutfakturan som du får nästkommande dag på sms. Man kan betala direkt med swish eller 30 dagar betalningstid. 

När fakturan är betald  återkommer jag när bilderna är redo att laddas ner.

Nyföddfotograf i Veberöd Skåne

SJUKDOM & OMBOKNING

Vi tar er bebis välmående på största allvar, vilket innebär att vi alltid bokar om vid minsta symtom till sjukdom. Jag har alltid extra flexibelt runt ert datum, så vi lättare kan hitta en ny tid om någon skulle vara sjuk.

 

Skulle någon av oss vara sjuk under en längre period, får ni alltid möjlighet att få er bokningsavgift tillbaka om vi inte kan genomföra fotograferingen inom 1 månad. Ni kan också byta fotograferingen till en familjefotografering när barnet sitter själv, oftast runt 6 månader.

 

Krockar vår tid med BVC och andra saker så får vi boka om er fotografering, gör jag alltid mitt yttersta att hitta en tid så snart som möjligt.

Vid ombokning, hör gärna av er via mail eller skicka iväg ett sms till mig så tidigt som möjligt.

 

Priset för nyföddfotografering med 5 st bildfiler och fotograferingen är 2500 kr. 

Vill man köpa till fler favoritbilder kostar dem 200 kr st eller alla bilderna i urvalet ( oavsett hur många, minst 20st) , 4000 kr.

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokar en fotografering hos mig har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/

studion