Nyföddfotograf i Veberöd Skåne

Välkommen på er nyföddfotografering

Er lilla bebis födds snart och ni har bokat nyföddfotografering. Kanske ni har varit på en sådan fotografering med tidigare syskon och har lite koll? Annars har jag samlat ihop lite information och hur fotograferingen går till så att man vet lite redan innan man kommer vad som ska hända. 

På en nyföddfotografering vill man gärna att bebis ska vara under 14 dagar-  det är för att bebisen lättare går in i djupsömn, men också för att dem fortfarande är mjuka i lederna och dem tycker om att ligga varmt och ihopkrupna för det var så dem låg i magen och det försöker man efterlikna i en del av poseringarna. 

 Är bebisen för tidigt född med några veckor man man vänta med fotograferingen och behöver inte ta det under dem 14 första dagarna.

Man eftersträvar alltid att bebisen ska somna under fotograferingen men det  ofta jag får en bebis som vägrar somna och det ska man inte känna någon stress över- vakna bilder är fantastiska dem också!
 Att få bebisen att somna är ju inte det viktigaste- det är att få bilder på ert mirakel, kunna titta på bilderna och minnas tillbaka hur liten bebis var när h*n föddes. Tiden går ju så fort.

Har ni hittat någon bild på mina sociala medier som ni gärna vill ha så printscreen gärna och skicka till mig på mailen så vet jag vad vi ska sikta mot under vår fotografering. 

Detsamma gäller färger, jag gillar att använda samma färg men i olika toner eller färger som passar fint ihop.!
Jag fotograferar bebisen helt utefter bebisens mående men börjar alltid med familj och syskonbilder först så att ni sen kan fika i lugn och ro medans jag tar hand om er guldklimp.

Varje barn är unik och därför er fotograferingen likaså 💛

FÖRBEREDELSER INNAN FOTOGRAFERINGEN

SMÅ TIPS:

  • Familje/syskonfoto, matcha gärna på något sätt och undvik starka färger, stora tryck och text på tröjorna. 
  • Föräldrar  – kolla över era naglar- dem syns på bilderna.  
  • Se till att inga snusdosor eller mobiler finns i fickorna. Även hårsnuddar runt handlederna om det är något du inte vill ha med på bild.
  • Fotograferingen varar i  2-3 timmar så bjuder jag alltid på frukt, kakor och kall dricka. 

BRA ATT TA MED

  • Familjebild ingår alltid och mina rekommenderationer är ljusa plagg. Det kan vara så enkelt som jeans och t-shirt eller skjorta.  Enfärgade tröjor blir jättefint! 
  • Ta med extra kläder om ni ska vidare efter fotograferingen. Det händer ofta att det sker vätskeolyckor 🙂 Så extra kläder till både er och er bebis.
  • FILT, en NAPP och en FLASKA med bröstmjölk eller mjölkersättning. 

Hur fotograferingen går till

FÄRGER OCH REKTISITA

Vilka färger tycker ni om? 

Mörka eller pastelligt? Ni mailar mig och berättar vilka färger ni tycker om , man kan även kolla min hemsidan och skicka printsscreen på bilder ni sett som ni gillar.  Jag förbereder med dem färger ni gillar i olika settups inför er ankomst.

 

AMMA / FLASKA

Att kunna ge bröstmjölken i flaska underlättar väldigt mycket.  En full mage med mat gör att barnet mår bra och sover gott. Skulle barnet bli hungrig kan man ge flaskan där barnet ligger nerbäddat i rekvisitan utan att behöva ta upp barnet och lämnas över från famn till famn vilket stör bebisen.   Ammar ni och inte vill ge flaska är ett tips att försöka få bebisen till att äta en rejäl matportion, somnar bebisen vid bröstet och har inte ätit klart kan man väcka bebisen genom att massera handen och då brukar dem fortsätta äta.

POSERINGAR

Jag varierar bilderna genom olika rekvisita, vinklar, poseringar och färger. 

Jag wrappar som betyder att man har ett tyg och lindar in bebisen i tyget- i många länder använder man wrappa för att lugna bebisarna. Det är inget farligt- tvärtom en säkerhet för lilla bebisen och många bebisar som ofta börjar smått gnälla blir lugna av det. 

kläder

Till familjebilderna rekommenderar jag  att ta neutrala kläder till alla i familjen. Undvik stora tryck på tröjor.

Till den nyfödda enskilda bilder har jag allt i studion som behövs.

tid

Fotograferingen tar oftast två timmar. Räkna med tre timmar ifall ni ska vidare.  Att posera bebisarna tar tid, man vill att armar, ben, mössa och hårband ska ligga rätt. Vi pausar för blöjbyte, klädombyte, mat, och gos.

familj & syskon

Familjebilder och syskonbilder ingår, vi börjar alltid med dem bilderna först så att ni i familjen sen kan slappna av och syskon kan pyssla med annat.

Säkerhet

Säkerheten är det viktigaste!    Jag är själv trebarns mamma och har flera års erfarenhet av nyföddfotografering. Jag uppdaterar min kunskap  och går ofta på nyföddskurser online och workshop för att lära mig mer mer. 

 All rekvisita som skålar och korgar man sätter/lägger bebisarna i är gjorde för nyföddfotografering.  Likaså all textil, wraps, hårband och små mössor. 

 Man får gärna kolla på hemsidan och skicka till mig på vilka bilder ni gillar. Vilken rekvisita och poseringar så vet jag vad jag ska sträva mot om er bebis tillåter oss att göra dem poseringar. 

När ni kommer till studion får ni gärna börja med att ge bebisen mat om det är tid för det , annars går vi till familje & syskonbilder.  Efter det tar ni av er bebis kläderna och ger en torr blöja sedan tar jag hand om er bebis. Jag börjar alltid med att wrappa ( linda in) bebisen så att den känner värme och trygghet. Genom att linda in bebisen i sköna stretch tyger kan jag fotografera bebisen även om h*n inte har somnat än. När er bebis har somnat kan man försiktiga ta av tyget och fortsätta fotograferingen och få lite naknare bilder.

Medans  jag tar hand om er bebis kan ni sitta och njuta av fikat som är framdukat åt er. 

Studio på hemmaplan

Jag är väldigt glad över att kunna ha min fotostudio på hemmaplan och inte behöva hyra en studio. 

Studion har allt jag behöver trots att studion inte är så stor, därför önskar jag att ni lämnar barnvagnen i bilen och bara tar in babyskyddet in till studion.

I nuläget saknas toalett men man får gärna låna gästtoaletten i vårt hem. 

tillsammans med tidigare syskon

Har ni barn sen tidigare är dem varmt välkomna! Man ska dock tänka på att säkerheten är det viktigaste, beroende på syskonets ålder, mognad och vilja poserar jag barnen olika.

Jag använder en flokattimatta som ni ser på bilden, det passar lite äldre barn som kan hålla kvar sin arm under den nyfödda bebisen och inte helt plötsligt drar ifrån. Att lägga den nyfödda i en skål är toppen och lättare för syskon att sitta bredvid. 

Bra att veta innan är att det händer ibland att syskon absolut inte vill samarbeta och och då pushar jag inte på allt för mycket  utan testar igen efter en stund och hoppas att det går bättre då.  

Är man osäker på om att tidigare barn kommer att tycka fotograferingen är rolig är ett tips att boka en familjefotografering när den nyfödda precis lärt sig sitta- då är syskonet äldre och tycker det är roligare och minstingen är inte lika skör.

EFTER FOTOGRAFERING

Jag har ofta en kund om dagen för att kunna redigera resten av dagen. Det betyder att ni får se era bilder inom 1- 2 dagar efter er fotografering!   I bildgallerian ni får via en online länk ligger dem 30 bästa bilderna som jag valt ut. För mig är det viktigt att bilden har rätt ljus, vinkel och ger en fin känsla i bilden.  I gallerian klickar du på dem bilderna du önskar ingå i ditt pris. 
 5 st bilder ingår men ni får gärna köpa till fler om ni önskar det.

När ni får ert bildgalleria är bilderna lätt redigerade så som i  ljuset, vitbalans, skuggor, beskärning, kontrast, högdager på bilderna, det är där jag sätter min bildstil på bilderna. 

På dem bilderna ni sedan väljer går jag in och gör en retusch. 
Jag har valt att retusch ingår i den form av hormonprickar, rivsår, akne, hudflaggor , saliv, snor, blåmärken eftersom det är inga bestående märken. 

Du har tillgång till galleriet i 3 dagar för urval. När du valt dina bilder förbereder jag slutfakturan som du får på sms. Man kan betala direkt med swish eller 30 dagar betalningstid. 

När fakturan är betald  återkommer jag med kod till nedladdning och gallerian blir nedladdningsbar.

SJUKDOM & OMBOKNING

Jag tar er bebis välmående på största allvar, vilket innebär att jag alltid bokar om vid minsta symtom till sjukdom hos mig.

Skulle någon av oss vara sjuk under en längre period, får ni alltid möjlighet att få er bokningsavgift tillbaka om vi inte kan genomföra fotograferingen inom 1 månad. Ni kan också byta fotograferingen till en familjefotografering när barnet sitter själv, oftast runt 6 månader.

Krockar vår tid med BVC och andra saker så får vi boka om er fotografering, gör jag alltid mitt yttersta att hitta en tid så snart som möjligt.

Vid ombokning, hör gärna av er via mail eller skicka iväg ett sms till mig så tidigt som möjligt.

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokar en fotografering hos mig har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/

studion