C66A9698SV copy

Välkommen på er nyföddfotografering

Hej! Ni kommer snart till mig för att få fina bilder på er nya familjemedlem ☺️ Jag ser så framemot att träffa er och er lilla.  Har man inte varit på en nyföddfotografering förut kanske man har många funderingar  och faktiskt så får ni svar på frågor ni inte ens visste att ni hade ☺️ Och har ni varit på nyföddfotografering innan kanske det har blivit några ändringar sen sist eftersom man som fotograf  utvecklas med tiden eller att ni valt en ny fotograf och alla jobbar lite olika.

Det är inte bara att komma till studion och på några minuter få till fina bilder. Så enkelt är det inte tyvärr. Att fotografera nyfödda är faktiskt den mest avancerade fotograferingen det finns inom bebis och barnfoto.  Det handlar om att få rätt på ljuset från blixten. rätt vinkel i kameran, poseringen av den nyfödda , fingrar och tår ska ska ligga rätt pågrund av blodcirkulationen- det allra viktigaste är  säkerheten! Det är väldigt vanligt att det tar 30- 40 min innan vi ens har börjat ta dem första bilderna! Förutom att fotografera ska även det finnas tid till blöjbyte och matning så därför tar fotograferingen 2 timmar. 

Jag fotograferar bebisen helt utefter bebisens mående men börjar alltid med familj och syskonbilder först så att ni sen kan fika i lugn och ro medans jag tar hand om er guldklimp.

Varje barn är unik och därför er fotograferingen likaså, har ni varit på nyfödd hos mig innan med tidigare syskon får ni antagligen helt andra bilder denna gång 💛

Nyföddfotograf i Veberöd Skåne

Tips om kläder

 • Eftersom bebisen är inlindad i dem enskilda bilderna behöver ni endast tänka på kläder vid familjefotona ifall ni inte vill att bebisar ska vara inlindad då också.
 • Enfärgade kläder blir bäst på bild så håll det enkelt och neutralt. 
 • Undvik starka färger som sticker ut. 
 • Enskilda bilder på bebis har bebisen inga kläder på sig utan lindas in i mina tyger- endast blöja. 

Rekvisita och färger!

Jag wrappar alla bebisar, det betyder att jag använder mig av tyg och lindar in bebisen i tyget- i många länder gör man detta på bebisarna för att dem gillar det. Dem ligger ihopsurrande precis som dem gjorde inne i mammas mage. Det blir varmt och trångt.  Detta är inget farligt  – tvärtom använder man denna tekniken i många länder för att bebisen blir lugn av det. Det är även ett säkerhetstänk från min sida att bebis ligger tryggt i min rekvisita och inte kan ryka till och skada huvudet. Bebisen ligger mycket i olika rekvisita så som säng och olika skålar och man varierar med olika färger samt hårband och mössor. Det gör också  att fotograferingen går smidigt genom att det blir lättare att förflytta mellan olika rekvisitan om bebisen sover. Och skulle bebisen vägra sova kan vi ta vakna bilder utan att bebisen fläktas med händerna i huvudet som dem annars gärna vill göra ☺️ Genom att fylla i era önskemål längre ner senast dagen innan er fotografering lägger jag fram olika plagg och rekvisita så att det är färdigt när ni kommer. 

Poseringar

Visst får man önska bilder! Men ibland kan vi inte garantera att de bilderna ni önskar- att bebis kan leverera det åt er. Att få tex en liggande bebis på detta sättet krävs att bebisen sover djupt. Den ska ligga i rätt vinkel för att huvudet ska kunna hållas så- för mycket lutning kan bebisen inte kan hålla upp huvudet. Sen ska händerna ligga rätt för att få det se bra ut. Jag börjar att posera bebisen inlindad i tyg  i olika rekvisita så som korgar, sängar, skålar och somnar bebisen djupt går vi över till dessa bilderna då det kräver mer. 

Nyföddfotograf i Veberöd Skåne

Familj & Syskon

Familjebilder och syskonbilder ingår, vi börjar alltid med familjebilder först så att ni i familjen sen kan slappna av och syskon kan pyssla med annat. Ta med leksaker till syskonen så att dem kan underhålla sig eftersom fotograferingen tar sin lilla tid.

Under min tid som nyföddfotograf har jag varit med på många nyföddfotografering med syskon i olika åldrar. När det kommer till yngre syskon är det faktiskt väldigt få gånger som det går riktigt bra! Ni ser bilderna på sociala medier men då har man valt ut den bästa bilden att visa upp. Jag vill därför redan nu berätta att ni inte ska känna er besvikna om det händer under er fotografering att storasyskonet vägrar att följa våra instruktioner på hur den ska ligga/sitta ihop mot den nyfödda. Jag börjar alltid med familj och sen syskon för att kunna i slutet av fotograferingen testa igen ihop med syskonet  går det inte då heller tvingar jag aldrig syskonet utan rekommenderar istället att ta syskon / familjebilder när den lilla bebisen blivit äldre och mognare i sin nya roll. 

Välkommen till Studion

Jag är väldigt glad över att ha min fotostudio på hemmaplan och slippa dyr hyra, enkelt och nära hem, i nuläget saknas toalett i studion men men får gärna låna vår gästtoalett i vårt hem, dock finns hund i hemmet och busiga barn.

Jag är inriktad på nyfödd & 1 åringar  så studion är i första hand anpassad för detta och har därav begränsad yta för större familjer. 

Lämna barnvagnen i bilen och ta babyskyddet med in! 

 

Detta finns i studion för er

  • Blöjor, storlek 1.
  •  Våtservetter
  • Skötbord 
  • Fika & Frukt
 • Kaffe, varm choklad, festis och vatten
Nyföddfotograf i Veberöd Skåne
IMG_8316

Detta kan ni göra för at förbereda er innan er fotografering

 

 • Föräldrar, tänk på era naglar, Dem kommer synas på bild så ni inte missar att ta bort gammalt nagellack! 

 • Ta med er extra kläder ifall barnet råkar göra olyckor på er.
 • Fotograferingen varar  i ca 2 timmar så boka inte upp er på något  direkt inpå ifall det skulle dröja ut 15- 30 min.  
 • Ta med napp & filt + extra mat till bebisen. (extrablöjor och servetter finns i studion)

Sjukdom & bvc

Jag tar er bebis välmående på största allvar, vilket innebär att jag alltid bokar om vid minsta symtom till sjukdom hos mig.

Krockar vår tid med BVC och andra saker så får vi boka om er fotografering, gör jag alltid mitt yttersta att hitta en tid så snart som möjligt.

Vid ombokning, hör gärna av er via mail eller skicka iväg ett sms till mig så tidigt som möjligt.

Nyföddfotograf i Veberöd Skåne
Nyfödd

Vad händer efter fotograferingen?

Urvalet (ca 20 bilder) skickas inom 3 dagar efter vår fotografering.
Där har jag valt ut de bästa bilderna, och rensat bort dubletter,  när någon blinkar , tittar bort tex.
Från urvalet väljer du sedan ut 5 bilder, och får möjlighet att välja till fler bilder om du önskar det.

Urvalet är uppe i 3 dagar, så avsätt gärna tid redan nu för att kika igenom era kommande bilder, det är extra mysigt att göra ihop med något gott att äta och dricka! Tänk på att jag bara lagrar bilder i 2 år, så välj inte bort favoriterna ☺️

När Ni valt bilder, gör jag en sista touch på bilderna. Bilderna levereras i två olika format: Högupplösta för egen framkallning, samt  för användning på internet. Bilderna är i JPG och är fullt bearbetade. Det är inte tillåtet att redigera eller ändra bilderna efter leverans, inkl. filter.

Har du något önskemål på att ha någon bild i svartvitt, säg till så ordnar jag det! ☺️

Du får gärna tagga mignär du publicerar en bild på instagram eller Facebook (@fotografdianatleijon) ☺️

NYHET FÖR 2023

Nytt år, nya förändringar!

Från den 1 januari 2023 erbjuder jag er som varit på nyföddfotografering att igen komma när er bebis lärt sig sitta , brukar vara runt 6- 9 månader att få en gratis babyfotografering! Helt underbar ålder att föreviga!

Ni får en babyfotografering på 30 minuter ( dem brukar inte orka längre tid) som ger er 3 st högupplösta bildfiler helt utan kostnad  ☺️ Detta kan vi boka in efter ert besök på nyfödd fotograferingen om det kan vara något för er! ⭐️

IMG_5983

Fyll i och skicka era önskemål

Varje fotografering  är unik eftersom alla barn är olika och ni som föräldrar har olika tankar och önskemål. 

Genom att fylla i formuläret vet jag lite mer om vilka färger ni tycker om och vad för resultat ni önskar. 

Fyll i formuläret  så förbereder jag inför er ankomst 🥰

 

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokar en fotografering hos mig har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/

studion