NYFÖDDFOTOGRAFERING

Er lilla bebis kommer snart. Vi har kanske redan satt upp några tider eller så kommer vi att göra det efter du läst detta. Jag brukar sätta upp två datum, en och två veckor efter beräknad förlossning. Sen kan det alltid justeras efter bebis ankomst men ofta så blir en av tiderna bra.

Jag har sen början på 2021 ändrat om mitt arbetssätt med nyfödda.
Förut kunde en nyföddfotografering ta minst 3 timmar för att få ut några fina sovande bebisbilder som bilden intill visar. Det skapade en stress för oss vuxna att vänta på att bebis skulle sova i djupsömn när vi  kanske hade en pigg och vaken bebis.  

Numera läser vi av bebisen och tar det därefter. Jag börjar med familjebilderna och sedan tar vi enskilda bilder på er bebis på min beanbag och i en skål. Jag tar även bilder med vardera föräldrar när vi märker att bebis vill ha er närhet och skulle bebis somna i djupsömn där i mellan så givetvis kan vi ta konstnärliga bilder om ni önskar :).  Annars fotar jag dokumentärt.

 

FÖRBEREDELSER INNAN FOTOGRAFERINGEN

SMÅ TIPS:

  • Matcha gärna era kläder. Ljusa eller mörka är upp till er. Vitt och svart är stilrent! Men undvik tryck och stora mönster. Gärna enfärgat!
  • Ni föräldrar får gärna fixa till er lite, kolla över naglarna eftersom dem syns på bild. Familjebild är obligatoriskt 😉

  • Vill inte bebis använda napp? Ta med den ändå- ibland kan det funka ändå när vi är i en annan miljö.
  • Av erfarenhet är alltid bebisarna extra hungriga i studion- Så var  beredd att lite extra mat behövs så ger ni ersättning- packa ner lite extra

STUDIONS REKVISITA

I studion har jag olika färger på tygerna som vi lägger på min beanbagen. När ni kommer får ni välja färgerna.

Vit, blå, lila  är färgerna som mina flokati mattor  år i, dem är perfekta vid syskonfotograferingar där barnen kan ligga. Bra om storasyskonet är för liten för att orka hålla upp den nyfödda.

Jag använder gärna träskålen och där kan man välja om man vill ha ett mörkt trägolv till eller ett ljust.  Det finns hårband och mössor om man tycker det blir fint på bebisen. Även klossar som bildar barnets namn. En del vill ha blommor som rekvisita. Bara fantasin sätter gränser.

Har ni sett någon bild på min hemsida som ni vill göra- berätta gärna för mig så ordnar vi det!

 

IMG_1029

HUR FOTOGRAFERINGEN GÅR TILL

När ni kommer till mig går vi igenom era önskemål om färger och känner av i vilket stadie er bebis är i.
Vill bebis ha mat så börjar vi först där.  Vill bebis inte släppa nappen så får vi fota med napp tills vi märker att bebis tycker det är okej att vi tar bort nappen. En nöjd bebis är det viktigaste.


Vi börjar med familjebilderna och är tidigare syskon med tar vi dem bilderna därefter. Bra att veta innan är att det händer ibland att syskon absolut inte vill samarbeta och och då pushar jag inte på allt för mycket  utan testar igen efter en stund och hoppas att det går bättre då.  Jag har värmt studion lite extra varmt ifall ni vill ha några bilder där bebis ligger bar.

I studion har jag lite dryck och något att mumsa på.

Fotograferingen tar ca 60- 90 minuter.

EFTER FOTOGRAFERING

Ca 5 dagar efter din fotografering får du ditt urval online.  Jag skickar vanligtvis ca 20 bilder, och väljer ut bilder med variation i ljus, bakgrund och uttryck. I detta urval klickar du sedan i hjärtan för att välja dina bilder. 5 st bilder ingår men ni får gärna köpa till fler om ni önskar det. 

Du har tillgång till galleriet i 5 dagar för urval, och jag hjälper dig gärna om du behöver smakråd. När du valt dina bilder förbereder jag slutfakturan som du får nästkommande dag på din mail.

När fakturan är betald tar jag bort min logga på bilderna och skickar er en kod för att kunna ladda ner era bilder till en dator.

IMG_7768_1 (42)

SJUKDOM & OMBOKNING

Krockar vår tid med BVC och andra saker så får vi boka om er fotografering, gör jag alltid mitt yttersta att hitta en tid så snart som möjligt och det kan mycket väl bli på en vardag då eftersom helgerna oftast är fullbokade.

Vid ombokning, hör gärna av er via mail eller skicka iväg ett sms till mig så tidigt som möjligt 💛

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokar en fotografering hos mig har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/

studion