Nyföddfotograf i Veberöd Skåne

Välkommen på er nyföddfotografering

Ni har bokat nyföddfotografering, när er bebis har kommit så hör av er så tidigt ni kan så ordnar vi en tid! 

Genom denna välkomstguide förklara jag hur just jag jobbar, tips på vad ni ska ta med er och vilka förväntningar man kan ha. 

På en nyföddfotografering vill man gärna att bebis ska vara under 14 dagar-  det är för att dem fortfarande är mjuka i lederna och dem tycker om att ligga ihopkrupna för det var så dem låg i magen och det försöker man efterlikna i en del av poseringarna. Jag wrapar  bebisen så fort vi har tagit familjebilderna. När man wrapar blir bebisarna lugna och avslappnade och därefter OM bebisen somnar kan man ta bilder som är lättare avklätt. 

Titta gärna här på hemsidan eller mina sociala medier om vilken stil ni gillar och printscreen den och  skicka till mig på mailen så vet jag vad vi ska sikta mot under vår fotografering. 

Detsamma gäller färger, vilka färger tycker ni om? Lila, rosa, blå, grönt, beige, grått. Pastell eller mot det börja hållet eller kanske en blandning?


Jag fotograferar bebisen helt utefter bebisens mående men börjar alltid med familj och syskonbilder först så att ni sen kan fika i lugn och ro medans jag tar hand om er guldklimp.

Varje barn är unik och därför er fotograferingen likaså 💛

FÖRBEREDELSER INNAN FOTOGRAFERINGEN

SMÅ TIPS:

  • Familje/syskonfoto, matcha gärna på något sätt och undvik starka färger, stora tryck och text på tröjorna.  
  • Föräldrar  – kolla över era naglar- dem syns på bilderna.  
  • Se till att inga snusdosor eller mobiler finns i fickorna. Även hårsnuddar runt handlederna om det är något du inte vill ha med på bild.
  • Fotograferingen varar  i  2-3 timmar – Jag bjuder på fika.

BRA ATT TA MED

  • Familjebild ingår alltid och mina rekommenderationer är lugna, mjuka färger.  Det kan vara så enkelt som jeans och t-shirt eller skjorta.  Enfärgade tröjor blir jättefint! 
  • Ta med extra kläder om ni ska vidare efter fotograferingen. Det händer ofta att det sker vätskeolyckor 🙂 Så extra kläder till både er och er bebis.
  • FILT, det är mycket att vi byter kläder, blöja och ligger halv naken så en filt för att värma bebis är toppen! 

Hur fotograferingen går till

FÄRGER OCH REKTISITA

Vilka färger tycker ni om? 

Mörka eller pastelligt? Ni mailar mig och berättar vilka färger ni tycker om , man kan även kolla min hemsidan och skicka printsscreen på bilder ni sett som ni gillar så jag vet på ett ungefär vad ni tycker om.   Jag förbereder med dem färger ni gillar i olika settups inför er ankomst.

 

familj & syskon

Familjebilder och syskonbilder ingår, vi börjar alltid med familjebilder först så att ni i familjen sen kan slappna av och syskon kan pyssla med annat. Jag har lite leksaker i studion!

POSERINGAR

Jag varierar bilderna genom olika rekvisita, vinklar, poseringar och färger. 

Jag wrappar som betyder att man har ett tyg och lindar in bebisen i tyget- i många länder använder man wrappa för att lugna bebisarna. Det är inget farligt- tvärtom en säkerhet för lilla bebisen och många bebisar älskar det.

kläder

Till familjebilderna rekommenderar jag  att ta neutrala kläder till alla i familjen. Undvik stora tryck på tröjor.

Jag fotograferar bebisen ensam i olika settup som hårband, mössa, och tyger. Somnar bebis brukar jag fotograferar dem halvnakna men det är helt upp till er vad ni vill!

tid

Fotograferingen tar oftast två timmar.

 Räkna med tre timmar ifall ni ska vidare.  Att posera bebisarna tar tid, ibland tar det 30 minuter innan ens dem första bilderna har blivit tagna pågrund av klädombyte, mat osv. ! Vi pausar för blöjbyte, klädombyte, mat, och gos.

Säkerhet

Säkerheten är det viktigaste!    Jag är själv trebarns mamma och har flera års erfarenhet av nyföddfotografering. Jag uppdaterar min kunskap  och går ofta på nyföddskurser online och workshop för att lära mig mer mer. 

 All rekvisita som skålar och korgar man sätter/lägger bebisarna i är gjorde för nyföddfotografering.  Likaså all textil, wraps, hårband och små mössor. 

 Man får gärna kolla på hemsidan och skicka till mig på vilka bilder ni gillar. Vilken rekvisita och poseringar så vet jag vad jag ska sträva mot om er bebis tillåter oss att göra dem poseringar. 

När ni kommer till studion får ni gärna börja med att ge bebisen mat om det är tid för det , annars går vi till familje & syskonbilder.  Efter det tar ni av er bebis kläderna och ger en torr blöja sedan tar jag hand om er bebis. Jag börjar alltid med att wrappa ( linda in) bebisen så att den känner värme och trygghet. Genom att linda in bebisen i sköna stretch tyger kan jag fotografera bebisen även om h*n inte har somnat än. När er bebis har somnat kan man försiktiga ta av tyget och fortsätta fotograferingen och få lite naknare bilder.

Medans  jag tar hand om er bebis kan ni sitta och njuta av fikat som är framdukat åt er. 

Studio på hemmaplan

Jag är väldigt glad över att kunna ha min fotostudio på hemmaplan och inte behöva hyra en studio. 

Studion har allt jag behöver trots att studion inte är så stor, därför önskar jag att ni lämnar barnvagnen i bilen och bara tar in babyskyddet in till studion.

I nuläget saknas toalett men man får gärna låna gästtoaletten i vårt hem. 

tillsammans med tidigare syskon

Har ni barn sen tidigare är dem varmt välkomna! Man ska dock tänka på att säkerheten är det viktigaste, beroende på syskonets ålder, mognad och vilja poserar jag barnen olika.

Jag använder en flokattimatta som ni ser på bilden, det passar lite äldre barn som kan hålla kvar sin arm under den nyfödda bebisen och inte helt plötsligt drar ifrån. Att lägga den nyfödda i en skål är toppen och lättare för syskon att sitta bredvid. 

Bra att veta innan är att det händer ibland att syskon absolut inte vill samarbeta och och då pushar jag inte på allt för mycket  utan testar igen efter en stund och hoppas att det går bättre då.  

Hur viktigt är syskonfoto för er? Ofta händer det att storasyskon inte alls vill vara med på just syskonfotona.  Skulle detta hända  under fotograferingen så pusha inte för hårt- det blir bara värre och säkerheten är viktigast. Då  rekommenderar jag att boka en familjefotografering när den nyfödda precis lärt sig sitta- då är syskonet äldre och tycker det är roligare och minstingen är inte lika skör. 

EFTER FOTOGRAFERING

Jag har oftast en kund om dagen för att kunna redigera dagen efter.  Det betyder att ni får se era bilder redan inom 2 dagar!   I bildgallerian ni får via en personlig online länk ligger dem 20 bästa bilderna som jag valt ut. För mig är det viktigt att bilden har rätt ljus, vinkel och ger en fin känsla i bilden. 

 5 st bilder ingår men ni får gärna köpa till fler om ni önskar det , det bestämmer ni när ni ser era bilder!

När ni får ert bildgalleria är bilderna lätt redigerade så som i  ljuset, vitbalans, skuggor, beskärning, kontrast, högdager på bilderna, det är där jag sätter min bildstil på bilderna. 

På dem bilderna ni sedan väljer går jag in och gör en retusch. 
Jag har valt att retusch ingår i den form av hormonprickar, rivsår, akne, hudflaggor , saliv, snor, blåmärken eftersom det är inga bestående märken. 

Ni har tillgång till galleriet i 3 dagar för urval. När ni valt era bilder går jag in och gör slut redigeringen om det behövs!   Man kan betala direkt med swish eller 30 dagar betalningstid. Först efter er betalning är klar återkommer jag via mail med koden till nedladdningen och era bilder är klara för att laddas ner! ☺️

SJUKDOM & OMBOKNING

Jag tar er bebis välmående på största allvar, vilket innebär att jag alltid bokar om vid minsta symtom till sjukdom hos mig.

Skulle någon av oss vara sjuk under en längre period, får ni alltid möjlighet att få er bokningsavgift tillbaka om vi inte kan genomföra fotograferingen inom 1 månad. Ni kan också byta fotograferingen till en familjefotografering när barnet sitter själv, oftast runt 6 månader.

Krockar vår tid med BVC och andra saker så får vi boka om er fotografering, gör jag alltid mitt yttersta att hitta en tid så snart som möjligt.

Vid ombokning, hör gärna av er via mail eller skicka iväg ett sms till mig så tidigt som möjligt.

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokar en fotografering hos mig har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/

studion