C66A9698SV copy

Välkommen på er nyföddfotografering

Hej! Ni kommer snart till mig för att få fina bilder på er nya familjemedlem ☺️ Jag ser så framemot att träffa er och er lilla.  Har man inte varit på en nyföddfotografering förut kanske man har många funderingar  och faktiskt så får ni svar på frågor ni inte ens visste att ni hade ☺️ Och har ni varit på nyföddfotografering innan kanske det har blivit några ändringar sen sist eftersom man som fotograf  utvecklas med tiden. 

Det är inte bara att komma till studion och på några minuter få till fina bilder. Så enkelt är det inte!  Att fotografera nyfödda är faktiskt den största  utmaningen förutom trotsiga 3 åringar som vägrar vilja bli fotograferade eftersom dem har en egen vilja av stål men har vi en nyfödd som kanske har ont i magen, som inte kommer till ro, som inte alls villl lämna mammas trygga famn så är det inte så enkelt. Det är väldigt vanligt att det tar 30- 40 min innan vi ens har börjat ta dem första bilderna! Det är därför denna fotograferingen tar ca två timmar.  Förutom att fotografera ska även det finnas tid till blöjbyte och matning. 

Jag fotograferar bebisen helt utefter bebisens mående men börjar alltid med familj och syskonbilder först så att ni sen kan fika i lugn och ro medans jag tar hand om er guldklimp.

Varje barn är unik och därför er fotograferingen likaså, har ni varit på nyfödd hos mig innan med tidigare syskon får ni antagligen helt andra bilder denna gång 💛

Nyföddfotograf i Veberöd Skåne

KLÄDER

  • Enfärgade kläder blir bäst på bild.
  • Undvik starka färger. Jag rekommenderar vitt, svart, grått, beige, matta färger. 
  • Enskilda bilder på bebis har bebisen inga kläder på sig utan lindas in i mina tyger. 

FÄRGER & REKVISTA

Vilka färger vill ni att vi ska använda? 

Genom att fylla i era önskemål längre ner senast dagen innan er fotografering lägger jag fram olika plagg och rekvisita så att det är färdigt när ni kommer. 

 

Jag varierar enskilda bilderna på bebis genom olika rekvisita, vinklar, poseringar och färger. 

Sen 2022 wrappar jag alla bebisar. Det betyder att jag använder mig av tyg och lindar in bebisen i tyget- i många länder använder man wrappa för att lugna bebisarna. Det är inget farligt- tvärtom en säkerhet för lilla bebisen och dessutom många bebisar älskar det. Det gör att fotograferingen också går lite snabbare då bebisen ligger stilla och inte fäktas med sina händer, bebisen blir lättare att förflytta mellan olika rekvisitan och att vi lättare kan fota vakna bebisar. Förut försökte jag alltid trötta ut bebisarna så att dem skulle sova vilket vi inte längre måste göra- även om jag alltid gärna ser att bebisen somnar under fotograferingen då vi får större variation på bilderna.  Den rekvisitan jag har som en skål, säng och fluffig flokatimatta används på alla nyföddfotograferingar så det enda ni behöver göra är att välja färger.

 

 

FAMILJ & SYSKON

Familjebilder och syskonbilder ingår, vi börjar alltid med familjebilder först så att ni i familjen sen kan slappna av och syskon kan pyssla med annat. Ta med leksaker till syskonen så att dem kan underhålla sig eftersom fotograferingen tar sin lilla tid.

Under min tid som nyföddfotograf har jag varit med på många nyföddfotografering med syskon i olika åldrar. När det kommer till yngre syskon är det faktiskt väldigt få gånger som det går riktigt bra! Ni ser bilderna på sociala medier men då har man valt ut den bästa bilden att visa upp. Jag vill därför redan nu berätta att ni inte ska känna er besvikna om det händer under er fotografering att storasyskonet vägrar att följa våra instruktioner på hur den ska ligga/sitta ihop mot den nyfödda. Jag börjar alltid med familj och sen syskon för att kunna i slutet av fotograferingen testa igen ihop med syskonet  går det inte då heller tvingar jag aldrig syskonet utan rekommenderar istället att återkomma när den nyfödda  lärt sig sitta och inte är lika skör och storsyskonet har fått kommit in och växt i sin roll som storasyster/storebror att då ta syskonbilder. 

VÄLKOMNA TILL STUDION

Jag är väldigt glad över att ha min fotostudio på hemmaplan och slippa dyr hyra, enkelt och nära hem, i nuläget saknas toalett i studion men men får gärna låna vår gästtoalett i vårt hem, dock finns hundhår i hemmet.

Jag är inriktad på nyfödd & barn så studion är i första hand anpassad för detta och är därför begränsad för större familjer och sällskap. 

Lämna barnvagnen i bilen och ta babyskyddet med in! 

Från 1 januari 2023 sker annars all familjefotografering utomhus förutom vid nyföddfotografering.

VAD NI KAN GÖRA FÖR ATT FÖRBEREDA ER INNAN ER FOTOGRAFERING

 

  • Föräldrar, tänk på era naglar, Dem kommer synas på bild så ni inte missar att ta bort gammalt nagellack! 

  • Ta med er extra kläder ifall barnet råkar göra olyckor på er.
  • Fotograferingen varar  i ca 2 timmar så boka inte upp er på något  direkt inpå ifall det skulle dröja ut 15- 30 min.  
  • Ta med napp & filt + extra mat till bebisen. (extrablöjor och servetter finns i studion)
IMG_8316
Nyföddfotograf i Veberöd Skåne

SJUKDOM & BVC

Jag tar er bebis välmående på största allvar, vilket innebär att jag alltid bokar om vid minsta symtom till sjukdom hos mig.

Krockar vår tid med BVC och andra saker så får vi boka om er fotografering, gör jag alltid mitt yttersta att hitta en tid så snart som möjligt.

Vid ombokning, hör gärna av er via mail eller skicka iväg ett sms till mig så tidigt som möjligt.

VAD HÄNDER EFTER FOTOGRAFERINGEN?

Jag har oftast en kund om dagen för att kunna redigera dagen efter.  Det betyder att ni får se era bilder redan inom 2 dagar!   I bildgallerian ni får via en personlig online länk ligger dem 20 bästa bilderna som jag valt ut. För mig är det viktigt att bilden har rätt ljus, vinkel och ger en fin känsla i bilden. 

 5 st bilder ingår men ni får gärna köpa till fler om ni önskar det , det bestämmer ni när ni ser era bilder!

När ni får er bildgalleria är bilderna lätt redigerade så som i  ljuset, vitbalans, skuggor, beskärning, kontrast, högdager på bilderna, det är där jag sätter min bildstil på bilderna. 

På dem bilderna ni sedan väljer går jag in och gör en retusch genom att ta bort torr hud,  hormonprickar, gör huden bebislen och sätter igen min extra lilla slutstil. 
Man betalar alltid EFTER, när ni har valt ut era bilder och man får gärna invänta bb/lön men först efter inbetalningen är klar får ni era bilder. Mer information om nedladdning kommer när vi är framme vid den tiden. Alla bilderna ni får är högupplösta bildfiler för egen framkallning!

Nyfödd
IMG_5983

NYHET FÖR 2023

Nytt år, nya förändringar!

Från den 1 januari 2023 erbjuder jag er som varit på nyföddfotografering att igen komma när er bebis lärt sig sitta , brukar vara runt 6- 9 månader att få en gratis babyfotografering! Helt underbar ålder att föreviga!

Ni får en babyfotografering på 30 minuter ( dem brukar inte orka längre tid) som ger er 3 st högupplösta bildfiler helt utan kostnad  ☺️ Detta kan vi boka in efter ert besök på nyfödd fotograferingen om det kan vara något för er! ⭐️

vad önskar ni? fyll i och skicka 🙂

era önskemål

Varje fotografering  är unik eftersom alla barn är olika och ni som föräldrar har olika tankar och önskemål. 

Genom att fylla i formuläret vet jag lite mer om vilka färger ni tycker om och vad för resultat ni önskar. 

Fyll i formuläret senast dagen INNAN vår bokade fotografering så har jag förberett inför er ankomst 🥰

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokar en fotografering hos mig har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/

studion