Välkommen till studion på en festlig fotografering med din blivande 1 åring

1 årsporträtt, Smash the cake och vi avslutar med  ett härligt bad! Visst låter det kul 🙂
Det är en härlig fotografering- inte konstigt att det är den  mest bokade fotograferingarna hos mig 😊

1 årsporrträtt har vi gjort i alla tider men just detta med smash the cake kommer ifrån USA som även blivit en hit här i Sverige! Jag själv har gjort en liten twist och erbjuder även ett bad efteråt för att ni ska få ett rent barn med er hem och få ut så mycket som möjligt av fotograferingen. En del barn blir lite reservant med tårtan men uppskattar oftast badet vilket ger fler härliga bilder  och ett lyckat avslut 😊

FÖRBEREDELSER INNAN FOTOGRAFERINGEN

SMÅ TIPS SOM ÄR BRA ATT TÄNKA PÅ INNAN FOTOGRAFERINGEN: 

 • Torka gärna barnen runt munnen och  se över naglarna så dem är fina. 
 • Mätta och pigga barn samarbetar mer än trötta barn.
 • Kommer tidigare syskon med så låt barnen ha vilat en stund innan dem kommer så ni inte kommer till mig direkt efter ett kalas/gympapass eller liknande för då är  barnen är trötta.
 • Ha gärna med någon snutte eller leksak som barnet gillar, dels för trygghet och för att bilderna blir mer personliga.
 • Ni får gärna ha flera olika outfits med er för större variation i bilderna- bara berätta för mig när ni kommer.
 • Kläder, tips är att ta neutrala ljusa plagg. Undvik mönster och tryck. Håll det enkelt.  Jeans och en vanlig t-shirt/enfärgad tröja  eller en klänning låter kanske tråkigt men det blir supersnyggt!
 • Barfota fötter rekommenderar jag men är upp till er såklart.
 • Vilken färgtema önskar ni?
 •  Ta med vätska till ert barn- jag har kolsyrat vatten och festis om ert barn får dricka det.

tips om Kläder

Vad man bör tänka på när man väljer kläder är att de helst ska vara någorlunda neutrala – alltså inte stark röd eller neonrosa 😉 och helst utan stora tryck eller för plottrigt mönster. Anledningen är att det kan dra bort fokus från barnet /- familjebilderna. Ni ska inte behöva ut och shoppa kläder för fotograferingens skull utan vanliga Basic- enfärgade kläder blir super fint!

Det kan också vara bra att tänka på att färgerna kompletterar varandra i familjebilderna – de behöver inte matcha exakt, utan bara de fungerar bra ihop så blir det super!  Kläderna på bilderna finns för er att låna om man vill det. Storlek 86. 

 

Smash the cake

 • Nu kommer det roliga, era val! Ni har följande val att göra. Återkom till mig med era val gärna 1 vecka innan vår bokade fotografering!
 • vilken färg på tårtan? Enfärgad eller ombre?
 • Rosor runt hela tårtan eller endast på toppen?

 • Vilken färg på ballongerna? Man kan välja på en färg så tar jag ut 2-3 olika nyanser på färgen eller så kan man välja 2-3 färger.


 • Vimpel- one today , Silvrig Happy Birthday,  eller vimpel i färgerna Grön, Rosa eller Blå?.

 • Är barnet allergisk? Ingen fara- min bagerska ordnar både lakosfri, mjölkfri, sockerfri tårta! 

MAN SKA ALLTID KOMMA IHÅG ATT VARJE FOTOGRAFERING OCH TÅRTA ÄR UNIK!  MIN REDIGERING PÅVERKAR OCKSÅ FÄRGERNA SÅ ATT TÅRTAN KAN SE MÖRKARE UT I VERKLIGHETEN ÄN PÅ BILDERNA.

FOTOGRAFERING

När ni först kommer till mig så vill jag gärna prata lite med er, skapa en trygghet hos ert/era barn så dem känner av lite vem jag är. Har ni flera kläder med er så berätta gärna och visa så att jag kan planera vilken ordning vi ska börja i eller hur ni har tänkt er.  Det är fint att matcha klädsel med rekvisitan och bakgrunden. Jag använder mig av en vit/grå bakgrund och min populära träbakgrund.

Jag har förberett lite när ni kommer och tagit fram den rekvisitan som är anpassad för barnets ålder men ni får mer än gärna peka på vad ni önskar att vi ska använda! 

I studion spelar det barnmusik- allt från baby shark till klappa händerna. Fotograferingen är viktig att den är rolig och att det är på barnets villkor, så vi följer barnets vilja men börjar alltid med familjebilder/syskon först innan fokus hamnar på barnet som fotograferingen är bokad för.

1 årsporträtt, sen fram med tårtan och ballongerna- eventuell klädbyte för att sedan avsluta med ett bad med badankorna och lite såpbubblor.

I studion har jag kolsyrat vatten och festis till barnen. Extra våtservetter och blöjor finns även i studion.

Studion har ingen toalett än men givetvis får ni låna toaletten i mitt hus som ligger mittemot.

EFTER FOTOGRAFERING

Ca 5 dagar efter din fotografering får du ditt urval online. Jag skickar vanligtvis ca 20- 30 bilder, och väljer ut bilder med variation i ljus, bakgrund och uttryck. I detta urval klickar du sedan i hjärtan för att välja dina bilder. 5 st bilder ingår men ni får gärna köpa till fler om ni önskar det.  När ni har valt era bilder tar jag en extra titt på dessa bilder,  redigerar bort saliv/blåmärken/smuts i ansiktet på barnen, på porträttbilderna samt kanske min bakgrund i studion behöver fixas till lite i redigeringen. 

Du har tillgång till galleriet i 5 dagar för urval, och jag hjälper dig gärna om du behöver smakråd. När du valt dina bilder förbereder jag slutfakturan som du får nästkommande dag på din mail.

När fakturan är betald tar jag bort min logga på bilderna och skickar er en kod för att kunna ladda ner era bilder till en dator.

SJUKDOM & OMBOKNING

Skulle ert barn vara sjuk, förhinder tex bvc osv eller något annat som kan påverka humöret är det bäst att boka om till en ny dag.

 

Om vi behöver boka om  eller att någon av oss blir sjuka, gör jag alltid mitt yttersta att hitta en tid så snart som möjligt.

Vid sjukdom, hör gärna av er via mail eller skicka iväg ett sms till mig så tidigt som möjligt 💛

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokar en fotografering hos mig har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/

studion