smashfotografering- ni är så välkomna!

Fotograf Diana Leijon

Så kul detta ska bli att få träffa er  ☺️ Här kommer information om er kommande fotografering! Har ni några frågor så återkom gärna ☺️

 

VÄLKOMNA TILL STUDION

Jag är väldigt glad över att ha min fotostudio på hemmaplan och slippa dyr hyra, enkelt och nära hem, i nuläget saknas toalett i studion men men får gärna låna vår gästtoalett i vårt hem, dock finns hundhår i hemmet.

Jag är inriktad på porträttfoto inom nyfödd & barn så studion är i första hand anpassad för  det och är därför begränsad för större familjer och sällskap.  Familjefotografering sker numera utomhus.

Lämna barnvagnen i bilen och ta med babyskyddet in så har vi mer plats att röra oss på ☺️

REVISIT- HÄR FINNS ALLT VI BEHÖVER

Jag använder nästan alltid samma rekvisita i studio på varje fotografering- man har ju sina favoriter som man också märkt är favoriter hos kunderna ☺️ Men ser ni något i studion så säg gärna till så tar vi fram det!
Den bruna skålen och den vita pallen används alltid! När vi fotograferar med tårtan & badet används den krämiga bakgrunden för den är avtorkningsbar.

Har ni olika outfits så brukar jag matcha  kläderna till vilken bakgrund vi ska använda. 

Familjefotograf med studio i veberöd

KLÄDER

  • Enfärgade kläder skapar lugn i bilden.  Ljusa färger som  beige, grått, vitt, rosa, blått är jättefint men även mörka matta färger gör sig fint på bild! Undvik bara dem starka färgerna som knallorange, skrik-rosa, neongrönt- ja ni förstår 🙂 
  • Undvik stora tryck på tröjan eller stora texter då våra ögon dras åt det.
  •  Ni får gärna ha flera olika outfits med er för större variation i bilderna- bara berätta för mig när ni kommers anpassar vi outfiten efter bakgrund och rekvisita. Vill man ha en outfit till porträtten och en annan till tårtan får man gärna göra det. 
  • Tänk på att det enkla är fint och man behöver inte ut och spendera massa pengar. Jeans och en vanlig skjorta/blus, t-shirt blir hur fint som helst!
  • Barfota fötter är väldigt gulligt och det rekommenderar jag men är upp till er såklart ☺️

VAD NI KAN GÖRA FÖR ATT FÖRBEREDA ER INNAN ER FOTOGRAFERING

⭐️ Torka barnen runt munnen innan fotograferingen börjar, smulor och matrester syns tydligt på bilderna. 

 ⭐️ Se över naglar så dem är rena, klippta , gäller även tårna. ( Detta syns också på bilderna)

⭐️ Ha inte för höga förväntningar på ert barn! Tänk på att ert barn kommer till en helt ny miljö, till en okänd person och ska göra något som den aldrig har gjort förut
⭐️ Ta med vätska till ert barn, dem blir lätt törstiga! 

⭐️ Det är bra om barnet har vilat och inte varit iväg på aktivitet innan fotograferingen då själv fotostuden tar mycket på barnets krafter.  

 

IMG_7193
IMG_8772

FÖR ER ATT TA MED

 
  • Ta med extra kläder om ni ska vidare efter fotograferingen. Det händer ofta att ert barn råkar kladda tårta på er. 
  •  -Ta med vätska till ert barn och gärna någon klämmis eller något mellanmål ifall humöret sviker. 
  • Tårtan
Allt annat finns i studion som ballonger, badlakan för baddelen, plastblommor som dekoration, extra blöjor och våtservetter! 

VI ÄR PÅ GOLVET

Jag sitter alltid ner och fotograferar på barnets nivå-  har ofta en liten nalle eller skallra som jag använder för att kalla på barnets uppmärksamhet. Gärna vill man att barnet ska titta in i kameran vilket är jättekonstigt för barnen för i kameran finns ingenting. Därför försöker jag prata, sjunga, tramsas lite, kallar på barnet för att barnet ska titta mot mig som är närmst kameralinsen dit vi vill att  barnen ska titta mot. 

Är det så att jag inte får barnets uppmärksamhet så får ni föräldrar gärna  hjälpa till att fånga upp ert barns uppmärksamhet men tänk på att ni också är på golvnivån- ni får gärna sitta intill mig annars blir det att barnet tittar uppåt. 

IMG_2423 copy
IMG_2467

SMASH THE CAKE

Det är alltid lika kul på varje smash the cake att se hur barnet reagerar på att få en alldeles egen tårta framför sig ☺️

Smash fotografering är den mest bokade fotograferingen hos mig så jag har fått äran att träffa många blivande ett åringar och man vet aldrig om tårtan kommer ätas eller det är badet som är det allra roligaste ☺️

Men först börjar vi med dem klassiska 1 års porträtten! 

Jag erbjuder bad efter smash delen. Vi är många fotografer som gör smash men få erbjuder just bad vilket jag tycker är en dunderhit eftersom barnet blir rent och inte behöver åka hem kladdiga och sen är det många barn som inte alls tycker tårtan var så imponerande men badet går alltid hem!  Ett fint avslut på fotograferingen. 

Sen Mars 2023 tar man med sig egen tårta och därav kostnaden 1000 kr billigare än tidigare på smash the cake.     

Detta är pågrund av att jag tidigare hade en bagerska i samma ort som mig men som flyttade och jag hittade då i panik Söta Kakan i södra sandby som gör fantastiska fina smash the cake tårtor! Dock funkar det inte ekonomiskt då  jag har 4 mil dit T/R och retur dit, samt att jag måste öka kostnaden på tårtan 3 gånger för att bara tårtan ska betalas – Vi alla tjänar på att ni själva  beställer er egen tårta och inga mellanhänder finns. Är du duktig på att baka kan du även göra det ☺️   Alla tårtor på min hemsida har bakats av:

Södra Kakan finns i Södra Sanby

Konditori Syrenen i Lomma

IMG_8001

SJUKDOM

Skulle någon bli sjuk så hör gärna av er så tidigt som möjligt!
Vi ombokar er dag och tårtan kan jag oftast frysa in till vår nästa bokning.

VAD HÄNDER EFTER FOTOGRAFERINGEN?

Jag har oftast en kund om dagen för att kunna redigera dagen efter.  Det betyder att ni får se era bilder redan inom 2 dagar!   I bildgallerian ni får via en personlig online länk ligger dem 20  bästa bilderna som jag valt ut. För mig är det viktigt att bilden har rätt ljus, vinkel och ger en fin känsla i bilden. 

 5 st bilder ingår men ni får gärna köpa till fler om ni önskar det , det bestämmer ni när ni ser era bilder!

När ni får er bildgalleria är bilderna lätt redigerade så som i  ljuset, vitbalans, skuggor, beskärning, kontrast, högdager på bilderna, det är där jag sätter min bildstil på bilderna. 

På dem bilderna ni sedan väljer går jag in och gör en retusch genom att ta bort blåmärke, saliv och likande och sätter igen min extra lilla slutstil.

Man betalar alltid EFTER, när ni har valt ut era bilder och man får gärna invänta bb/lön men först efter inbetalningen är klar får ni era bilder. Mer information om nedladdning kommer när vi är framme vid den tiden. Alla bilderna ni får är högupplösta bildfiler för egen framkallning!

IMG_8427

vad önskar ni? fyll i och skicka 🙂

era önskemål

Varje fotografering  är unik eftersom alla barn är olika och ni som föräldrar har olika tankar och önskemål. 

Genom att fylla i formuläret vet jag lite mer om vilka färger ni tycker, vilket färgtema ni vill ha, om bad-  om era förväntningar. 

Fyll i formuläret senast 7 dagar innan vår bokade fotografering så har jag förberett inför er ankomst 🥰

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokar en fotografering hos mig har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/

studion