Gravid & Nyföddfotograf Veberöd

Välkommen till studion på en festlig fotografering med din blivande 1 åring

1 årsporträtt, Smash the cake och vi avslutar med  ett härligt bad! Visst låter det kul 🙂
Det är en härlig fotografering- inte konstigt att det är den  mest bokade fotograferingarna hos mig 😊 Jag har gjort en liten twist och erbjuder även ett bad efteråt eftersom en del barn gillar inte att kladda men uppskattar oftast badet vilket ger fler härliga bilder  och ett lyckat avslut 😊

FÖRBEREDELSER INNAN FOTOGRAFERINGEN

SMÅ TIPS SOM ÄR BRA ATT TÄNKA PÅ INNAN FOTOGRAFERINGEN: 

-Torka gärna barnen runt munnen när ni kommer in till studion eftersom ofta har barnen små rester runt munnen.

– Se över naglarna & tårnaglarna  så dem är rena.

-Mätta och pigga barn samarbetar mer än trötta barn.
-Kommer tidigare syskon med så låt barnen ha vilat en stund innan dem kommer så ni inte kommer till mig direkt efter ett kalas/gympapass eller liknande för då är  barnen är trötta.


-Ha gärna med någon snutte eller leksak som barnet gillar, dels för trygghet och för att bilderna blir mer personliga.


-Ni får gärna ha flera olika outfits med er för större variation i bilderna- bara berätta för mig när ni kommer.


-Kläder, tips är att ta neutrala ljusa plagg. Undvik mönster och tryck. Håll det enkelt.  Jeans och en vanlig t-shirt/enfärgad tröja  eller en klänning låter kanske tråkigt men det blir supersnyggt!
-Barfota fötter rekommenderar jag men är upp till er såklart.

 -Ta med vätska till ert barn- jag har kolsyrat vatten och festis om ert barn får dricka det.

tips om Kläder

Vad man bör tänka på när man väljer kläder är att de helst ska vara någorlunda neutrala – undvik starka  och helst utan stora tryck eller för plottrigt mönster. Anledningen är att det kan dra bort fokus från barnet /- familjebilderna. Ni ska inte behöva ut och shoppa kläder för fotograferingens skull utan vanliga Basic- enfärgade kläder blir super fint! Det kan också vara bra att tänka på att färgerna kompletterar varandra i familjebilderna – de behöver inte matcha exakt, utan bara de fungerar bra ihop så blir det super!  Kläderna på bilderna finns för er att låna om man vill det. Storlek 86. 

Smash the cake - färger,

Ni väljer färgtemat! Ni väljer hur tårtan ska se ut och i vilka färger ni vill att tårtan ska vara i, En färgad eller ombre. Rosor runt hela eller med raka kanter?! 

Återkom gärna så tidigt som möjligt för val av tårtan eftersom den kommer att beställas. Tårtan kan beställas i färgerna lila, rosa, blå, grön eller beige/vit?

Jag mixar ballongerna i olika färger och nyanser. En utav färgerna som ni har valt i tårtan går i samma färg som tårtan.  Tex har ni valt rosa tårta så mixar jag ballongerna med rosa och någon annan färg. Blå tårta ger blåa ballonger + någon annan färg. Det gör att varje fotografering blir unik! 

 

Meddela mig ifall ni vill ha med onetoday vimpeln eller ni vill ha det ” rent”. 

Är barnet allergisk? Ingen fara- min bagerska ordnar både lakosfri, mjölkfri, sockerfri tårta! 

MAN SKA ALLTID KOMMA IHÅG ATT VARJE FOTOGRAFERING OCH TÅRTA ÄR UNIK!  MIN REDIGERING PÅVERKAR FÄRGERNA SÅ ATT TÅRTAN KAN SE MÖRKARE UT I VERKLIGHETEN ÄN PÅ DEM FÄRDIGA BILDERNA.

Barnfotograf med Studio i Veberöd

FOTOGRAFERING

När ni först kommer till mig så vill jag gärna prata lite med er, skapa en trygghet hos ert/era barn så dem känner av lite vem jag är. Har ni flera kläder med er så berätta gärna och visa så att jag kan planera vilken ordning vi ska börja i eller hur ni har tänkt er.  Det är fint att matcha klädsel med rekvisitan och bakgrunden. Jag använder mig av en vit/grå bakgrund och min populära träbakgrund.

Jag har förberett lite när ni kommer och tagit fram den rekvisitan som är anpassad för barnets ålder men ni får mer än gärna peka på vad ni önskar att vi ska använda! 

I studion spelar det barnmusik- allt från baby shark till klappa händerna. Fotograferingen är viktig att den är rolig och att det är på barnets villkor, så vi följer barnets vilja men börjar alltid med familjebilder/syskon först innan fokus hamnar på barnet som fotograferingen är bokad för.

1 årsporträtt, sen fram med tårtan och ballongerna- eventuell klädbyte för att sedan avsluta med ett bad med badankorna.

Studion har ännu ingen toalett, man får gärna låna vår toalett i vårt hem ( Vi har hund & Katt ) 

EFTER FOTOGRAFERING

Ca 2-4 dagar efter din fotografering får du ditt urval online.  Jag skickar vanligtvis ca 20 bilder, och väljer ut bilder med variation i ljus, bakgrund och uttryck. I detta urval klickar du sedan i hjärtan för att välja dina bilder. 5 st bilder ingår men ni får gärna köpa till fler om ni önskar det.

Bra att tänka på är att Redigering & Retusch är två olika saker.  När ni ser bilderna första gången är bilderna redigerade.  När ni valt ut era bilder gör jag en lätt retusch. 

Redigering betyder att jag justerar ljuset, vitbalans, skuggor, beskärning, kontrast, högdager på bilderna, det är där jag sätter min bildstil på bilderna. Jag har en ljus bildstil förutom på bilderna med min träbakgrund. 

Retusch gör jag på bilderna ni valt ut ( men endast på familj & porträttbilderna)  Retusch betyder att man förändrar något eller någons utseende. 
Jag har valt att retusch ingår i den form av hormonprickar, rivsår, akne, hudflaggor , saliv, snor, blåmärken eftersom det är inga bestående märken.

Du har tillgång till galleriet i 5 dagar för urval, och jag hjälper dig gärna om du behöver smakråd. När du valt dina bilder förbereder jag slutfakturan som du får nästkommande dag på sms. Man kan betala direkt med swish eller 30 dagar betalningstid. 

När fakturan är betald  återkommer jag när bilderna är redo att laddas ner.

LITE EXTRA FÄRGGLATT?

Jag har en bakgrund som man kan välja till för smash the cake istället för den vita klassiska!

Den är blommig i färgerna  blå, turkos, lila och rosa med ett ljust trägolv till. Bakgrunden är allt i ett så man kan inte dela på den. 

Om man fundera på vilket man ska välja, tänk på vad ni ska göra med smash the cake bilderna, ska tårtbilderna förstoras upp? Då kanske inte denna färgklick passar så bra i ert hem?  Men om bilderna ska vara som ett minne, kanske i en fotobok- då går det ju alldeles utmärkt ☺️

SJUKDOM & OMBOKNING

Skulle ert barn vara sjuk, förhinder tex bvc osv eller något annat som kan påverka humöret är det bäst att boka om till en ny dag.

 

Om vi behöver boka om  eller att någon av oss blir sjuka, gör jag alltid mitt yttersta att hitta en tid så snart som möjligt.

Vid sjukdom, hör gärna av er via mail eller skicka iväg ett sms till mig så tidigt som möjligt 💛

Återkom med era val

Vad heter barnet?

Enfärgad eller ombre?

Vilken färg på tårtan?

Rosor runt hela eller raka kanter på sidan?

Finns det någon allergi?

Vill ni låna kjol/shorts under fotograferingen?

Önskar ni vimpeln one today?

Önskar ni att ert barn avslutar fotograferingen med ett bad?

Till badbilderna kan man ha tårttemat som bakgrund ( ballongerna & ev vimpel) eller så kan man ha det mer stilrent och välja till lite blommor/gröna växter.
Vad gillar ni mest?


Återkom gärna senast 14 dagar innan er fotografering!

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokar en fotografering hos mig har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/

studion