Smashfotografering- ni är så välkomna!

Fotograf Diana Leijon

Så kul detta ska bli att få träffa er  ☺️ Här kommer information om er kommande fotografering! Har ni några frågor så återkom gärna ☺️

Priset för denna fotografering är 3500 kr och då ingår vanliga porträtt, smash the cake och vi avslutar med ett bad. Det ingår 5 st digitala bildfiler men man kan alltid köpa fler om man önskar det efter fotograferingen. 

Välkomna till Studion

Jag är väldigt glad över att ha min fotostudio på hemmaplan och slippa dyr hyra, enkelt och nära hem, i nuläget saknas toalett i studion men men får gärna låna vår gästtoalett i vårt hem, dock finns hundhår i hemmet.

Studion är byggd för att kunna emot nyfödda och barn upp till ett år  och är därför begränsad för större familjer och sällskap.  Familjefotografering sker numera utomhus.

Lämna barnvagnen i bilen och ta med babyskyddet in så har vi mer plats att röra oss på ☺️

Här finns allt som du behöver!

Jag använder nästan alltid samma rekvisita i studio på varje fotografering- man har ju sina favoriter som man också märkt är favoriter hos kunderna ☺️ Men ser ni något i studion så säg gärna till så tar vi fram det! 


Den bruna skålen och den vita pallen används alltid! 

Familjefotograf med studio i veberöd

Vilka kläder blir bra på bild?

  • Enfärgade kläder skapar lugn i bilden.  Ljusa färger som  beige, grått, vitt, rosa, blått är jättefint men även mörka matta färger gör sig fint på bild! 
  • Undvik stora tryck på tröjan eller texter då våra ögon dras åt det.
  •  Ni får gärna ha flera olika outfits med er för större variation i bilderna- bara berätta för mig när ni kommer.
  •  Vill man ha en outfit till porträtten och en annan till tårtan får man gärna göra det. 
  • Tänk på att det enkla är fint och man behöver inte ut och spendera massa pengar. Jeans och en vanlig skjorta/blus, t-shirt blir hur fint som helst!
  • Barfota fötter är väldigt gulligt och det rekommenderar jag men är upp till er såklart 

Vad man själv kan göra för att få större chans till bra bild

⭐️ Torka barnen runt munnen innan fotograferingen börjar, smulor och matrester syns tydligt på bilderna. 

 ⭐️ Se över naglar så dem är rena, klippta , gäller även tårna. ( Detta syns också på bilderna)

⭐️ Ha inte för höga förväntningar på ert barn! Tänk på att ert barn kommer till en helt ny miljö, till en okänd person och ska göra något som den aldrig har gjort förut
⭐️ Ta med vätska till ert barn, dem blir lätt törstiga! 

⭐️ Det är bra om barnet har vilat och inte varit iväg på aktivitet innan fotograferingen då själv fotostuden tar mycket på barnets krafter.  

 

Smash the cake fotograf Veberöd
1

Bra att ta med sig själv till fotograferingen

 
  • Ta med extra kläder om ni ska vidare efter fotograferingen. Det händer ofta att ert barn råkar kladda tårta på er. 
  •  -Ta med vätska till ert barn och gärna någon klämmis eller något mellanmål ifall humöret sviker. 
  • Tårtan
Allt annat finns i studion som ballonger, badlakan för baddelen, plastblommor som dekoration, extra blöjor och våtservetter! 

Tänk på ögonnivån!

Oavsett om du fotograferar med en mobil eller med en bra kamera finns det två saker man alltid ska tänka på när man fotograferar och ska få en bra bild! Det är ljus och det är vinkel! Jag använder mig av studioblixt och har alltid blixten snett framifrån och sitter centrerat framför barnet och fotograferar i barnets höjd  nivå.  Gärna samma höjd som barnets ögon ska kameran också vara. Därför sitter jag på golvet och fotograferar.  Jag har alltid en nalle, eller något för att barnet ska titta mot mig och jag pratar med barnet för att det ska titta in i kameran.  

Många föräldrar tror att dem hjälper till genom att stå bakom och ropa på barnet och försöka få barnet att le men det blir tyvärr att barnet tittar uppåt och åt fel håll. Låt mig försöka få barnets uppmärksamhet, jag säger till ifall jag behöver hjälp ☺️

Nyfödd, bebis och smash fotograf i skåne

Smash the cake

Det är alltid lika kul på varje smash the cake att se hur barnet reagerar på att få en alldeles egen tårta framför sig ☺️

Smash fotografering är den mest bokade fotograferingen hos mig så jag har fått äran att träffa många blivande ett åringar och man vet aldrig om tårtan kommer ätas eller det är badet som är det allra roligaste ☺️

Men först börjar vi med dem klassiska 1 års porträtten! 

Jag erbjuder bad efter smash delen. Vi är många fotografer som gör smash men få erbjuder just bad vilket jag tycker är en dunderhit eftersom barnet blir rent och inte behöver åka hem kladdiga och sen är det många barn som inte alls tycker tårtan var så imponerande men badet går alltid hem!  Ett fint avslut på fotograferingen. 

 

Jag har ett riktigt badkar numera som är så himla fint ☺️

Innan 2023 ingick tårtan i mitt paket som då kostade 4500 kr, nu 2023 tar man med sig egen tårta! 

Detta är pågrund av att jag tidigare hade en bagerska i samma ort som mig men som flyttade och det blev inte längre ekonomiskt om jag inte kunde ha en bagare i min by. Jag rekommenderar Söta Kakan i södra sandby som gör fantastiska fina smash the cake tårtor! Hos henne bokar dem flesta av mina kunder sina tårtor men är du duktig på att baka kan du även göra det själv ☺️ Bilden nedanför är en helt vanlig gräddtårta som en annan kund fixade! Funkar lika bra!

Södra Kakan finns i Södra Sandby- när ni kontaktar Jeanette så säg att ni ska till mig så vet hon vad för tårta det gäller. Tårtan kostar 380 kr hos henne. 

Konditori Syrenen i Lomma har även några kunder beställ från- vet ej pris. 

 

Jag mixar ballongerna i härliga olika färger så att det matchar er tårta  och kläder oavsett färg! 

IMG_8001

Sjukdom och ombokning

Skulle någon bli sjuk så hör gärna av er så tidigt som möjligt!
Vi ombokar er dag och tårtan kan ni frysa in.

Vad händer efter fotograferingen?

Urvalet (ca 30 bilder) skickas inom 3 dagar efter vår fotografering.
Där har jag valt ut de bästa bilderna, och rensat bort dubletter,  när någon blinkar , tittar bort tex.
Från urvalet väljer du sedan ut 5 bilder, och får möjlighet att välja till fler bilder om du önskar det.

Urvalet är uppe i 3 dagar, så avsätt gärna tid redan nu för att kika igenom era kommande bilder, det är extra mysigt att göra ihop med något gott att äta och dricka! Tänk på att jag bara lagrar bilder i 2 år, så välj inte bort favoriterna ☺️

När Ni valt bilder, gör jag en sista touch på bilderna. Bilderna levereras i två olika format: Högupplösta för egen framkallning, samt  för användning på internet. Bilderna är i JPG och är fullt bearbetade. Det är inte tillåtet att redigera eller ändra bilderna efter leverans, inkl. filter.

Har du något önskemål på att ha någon bild i svartvitt, säg till så ordnar jag det! ☺️

Du får gärna tagga mignär du publicerar en bild på instagram eller Facebook (@fotografdianatleijon) ☺️

Smash the cake fotograf Veberöd

Fyll i och skicka 🙂

Varje fotografering  är unik eftersom alla barn är olika och ni som föräldrar har olika tankar och önskemål. 

Genom att fylla i formuläret vet jag lite mer om er och om har ni några speciella önskemål om rekvisita eller andra förhoppningar? 

Välj gärna vilken tid som bli bäst för ert barn med sov och lunchtider- Jag bokar oftast bara in en fotografering om dagen så är flexibel med tider så skriv in vilken tid du önskar så återkommer jag med lediga dagar. Har du någon speciel dag du kan skriv gärna det i önskemål. 

 

Studioadress- Syrengången 1, Veberöd

SMS:a gärna 0723000823

Mail: kontakt@fotografdianat.se

När ni bokar en fotografering hos mig har man godkänt mina villkor. Dem finns att läsa här.
https://www.fotografdianat.se/villkor/

studion