Villkor
under fotografering

Ni får gärna avbryta i fotograferingen för att fixa till er, ser jag att hår och kläder sitter tokigt fixar jag detta såklart men det är inte mitt ansvar och kan inte läggas på mig i efterhand.

Det är ert ansvar att se till att exempelvis man är ren i ansiktet, händer, naglar,-  att det inte ligger synlig snusdosor och mobiler i fickorna och att kläderna sitter som ni önskar. Ta gärna bort hårsnuddar runt handlederna om ni vet att ni kommer att störa er på det i efterhand. 

För mig är det inte super viktigt att i alla bilderna i urvalet måste barnet titta rakt in i kameran och le- jag fotograferar och bevarar stunden i ert barns liv som den är i just den stunden vi är i då. Allt är på barnets villkor och jag vill att barnet ska ha en rolig tid hos mig.

Ett tips om vi är i studion och någon av er bär glasögon kan det bli att ljuset reflekteras i glaset  och det syns på bilderna. Glaset kan få en svag nyans av lila eller grönt. 

Det är upp till er om ni vill ta av glasögonen för att undvika detta eller ha dem på.

20 bästa bilderna från fotograferingen

Jag tar många olika bilder under en fotografering och efteråt  går jag igenom alla bilderna när jag arbetar vid datorn.

Via minneskortet där alla bilder finns, stjärnmarkerar jag alla dem bilderna jag vill jobba vidare på. Jag sorterar bilderna noggrant och tar ut alla guldkornen från fotograferingen. . 

Jag skapar en fin variation bland bilderna och varje bild ska bild ska vara i rätt ljus, vinkel, skärpa och ha en känsla i bilden. 

Därefter tar jag dessa bilder och sätter min redigeringsstil på bilderna och en bildgalleria skapas åt er. 

Ni får se era bilder och göra ert val av bilder.

Jag går in på bilderna igen och retuscher genom att ta bort sådant som inte är permanent – år, finnar, prickar, snor, saliv, blåmärken, barns gamla tatueringsrester 🙈

Eftersom jag fotograferar i rå format och bilderna är väldigt tunga och stora har jag ingen möjlighet att spara alla bilder från fotograferingen. Därför finns inte möjligheten att återgå till bilderna som inte blev utvalda för att ni som kund önskar att se fler bilder från kanske ett speciellt fototillfälle under vår fotografering.   Jag plockar endast ut dem bilderna jag vill jobba med och man får helt enkelt lita på mig att jag har erfarenhet och redan tar ut alla guldkornen. 

redigering

 

Jag fotograferar bilderna i rå-format och redigerar bilderna genom vitbalans, exponering, skuggor, kontrast, högdagar mm. 

I min redigering ingår på era utvalda bilder retusch  så som små finnar, blåmärken eller andra ” tillfälliga” märken samt att jag sätter min personliga bildstil på bilderna. Alla fotografer har sin unika stil så var noga där du bokar att du bokar en fotograf som du gillar bilderna. 

Min bildstil ser ni på hemsidan och är ett exempel på hur bilderna kan se ut, man ska vara medveten om att varje fotografering är unik!

 

Bildleverans

Ca 2-4 dagar efter er fotografering är era bilder redigerade. Bilderna ligger i en personlig online galleria, ni får ett mail om att era bilder är klara.

Gallerian innehåller 20 bilder ( 30 på smash)  och ligger öppet i 3 dagar så att ni nu kan välja ut era favoriter i lugn och ro och behöver inte återkomma på en bildvisning i studion.

Efter det att ni som kund gjort klart ert urval av vilka bilder ni önskar köpa sker betalningen. När allt är betalt och ag redigerat klart bilderna får ni mail igen när era bilder är färdigredigerade och klara att laddas ner via en dator. 

Jag säljer även USB-minne om man inte har en dator.

 Jag fotograferar i råfiler men levererar bilderna i JPG format. Bilderna levereras högupplösta och kan förstoras lätt i 70*50 cm.

Albumet med era bilder ligger upp till 14 dagar, sedan tas er länk bort automatiskt för att lämna plats åt andra kundgallerier.

i priset ingår ALLTID

  • Mailkontakt och välkomstguide inför er fotografering
  • Studion förberedelsetid, städning, framplockning av rekvisita
  • Lån av gravidklänningar och barnkläder vid smash
  • Studions rekvisita som är anpassad för fotografering
  • Fotografering ca 60 minuter. ( nyfödd 120 minuter)
  • Efterarbete som sortering av bilder, redigering, back up + fakturering, personlig webbgalleria.
  • Moms, skatter och andra sociala avgifter.
ER användningsrätt av bilderna

Ni får använda bilderna för privat bruk så som framkallning, lägga upp på sociala medier men bilderna får inte säljas vidare. Vill en tredje part använda bilderna måste denne kontakta mig eller skriva ut mig som fotograf!!

Bilderna får heller inte ändras på något sätt efter leveransen, detta gäller även filter på tex instagram.

Vid publicering blir jag jätteglad om ni taggar mig eller nämner mig om vem som fotografen är:
Foto: @fotografdianatleijon #fotografdianatleijon

FOTOGRAFENS användningsrätt av bilderna

Fotografen enligt svensk lag äger rätten till bilderna och de får användas i fotografens marknadsföring, hemsida, sociala medier och fotoutställningar.  

 

Jag använder oftast 2 bilder från fotograferingen för att visa upp på mina sociala medier så som hemsida, Facebook och instagram. 

 

GDPR

Personuppgifter (GDPR)

De personuppgifter som kommer att sparas är uppgifter om uppdrags kontakt, kontaktuppgifter samt bilder. 

Undrar du över något är Ni alltid välkomna att ta kontakt.

presentkort

Presentkort är giltiga i 2 år från inköpstillfället. Presentkortet är inte personligt och kan därför ges bort 💝

Det går inte att byta in presentkortet mot kontanter. 

Referenskort– kan inte kombineras med ett erbjudande!